Manchester City stilte uten sin største stjerne – vant likevel toppkampen

Manchester City vant 1–0 i et taktisk oppgjør som minnet like mye om sjakk som fotball da Arsenal kom på besøk i Premier League lørdag.

Manchester City slo Arsenal 1–0.

Manchester City – Arsenal 1–0

Raheem Sterling ble matchvinner og fikk en enkel oppgave med å trille ballen i mål etter en retur i første omgang. Det ble kampens høydepunkt. Seieren gjør at City henger med tetlagene, og kan komme à poeng med Liverpool med seier i hengekampen.

– Det var en viktig seier, vi har mistet noen poeng og vi trengte en seier for å kickstarte sesongen. Dette gir oss selvtillit før de neste kampene, sa Sterling til Sky Sports.

Det var eleven mot læremesteren da Arsenal og Mikel Arteta gjestet City og Pep Guardiola. Arteta ble herjet med første gang spanjolen var tilbake på sin gamle arbeidsplass, lørdag ble det en jevn affære.

City måtte klare seg uten maestroen Kevin de Bruyne, men hadde Sergio Agüero tilbake fra skade.

Les også

Manchester City-stjerne mister storoppgjør

Agüero og Sterling glimtet til

Etter en svært avventende start på kampen, der lag nullet hverandre ut og var mer opptatt av å ikke havne i ubalanse enn å leke seg i angrep, tok City ledelsen etter 23 minutter.

Agüero viste hvor viktig han er for City-laget til Pep Guardiola. Argentineren førte ballen framover på banen og spilte fri Phil Foden, som sendte av gårde en avslutning. Returen endte hos Raheem Sterling, som enkelt satte inn 1-0.

– I første omgang fikk jeg og Sergio ballen i boksen flere ganger, men Arsenal oppdaget det og stengte igjen. Arsenal er en tøff motstander, og de kom inn i kampen da de forsto hva vi gjorde, sa Sterling.

– Vi hadde et par sjanser i første omgang, men vi måtte kjempe hele veien i dag, tilføyde han.

Les også

Leeds sjokkerte Manchester City og sikret ett poeng

Pep Guardiola vant mot sin tidligere trenerkollega.

Eksploderte i første omgang

Sterlings 1-0-mål satte fyr på kampen. Arsenal gikk rett til motangrep, og Bukayo Saka driblet seg fram til en avslutningsposisjon, men skuddet gikk rett på Ederson som fikk slått til corner.

I minuttene etter 1-0-målet hadde begge lag store sjanser. Nicolas Pépé headet utenfor for Arsenal, mens Riyad Mahrez' skuddforsøk ble avverget av Bernd Leno.

Da halvtimen var spilt fikk Phil Foden en alle tiders mulighet til å doble ledelsen etter at City hadde lyktes med sitt høye press og vunnet ballen høyt i banen. Unggutten kom alene med Leno, men skjøt rett på keeperen.

Fem minutter før pause brøt Arsenal seg igjen gjennom forsvarsmuren til City. Saka burde ha utlignet, men avslutningen fra kloss hold ble reddet mesterlig av Ederson.

Les også

Her er fire snakkiser fra Deadline Day

Tamt etter pause

Etter hvilen fortsatte sjakkspillet mellom de to stjernemanagerne, med noen av verdens dyreste spillere som brikker. Agüero holdt ut i litt over en time i sitt skadecomeback, og ble tatt av banen etter 64 minutter.

City hadde målet de trengte og la seg bakpå. Da ble det vanskelig for Arsenal å trenge gjennom, og andreomgangen fikk aldri en periode med fyrverkeri-fotball som den første fikk.

Seieren var viktig for City, som klatrer til tiendeplass med sju poeng på fire kamper. Blåtrøyene har en kamp mindre spilt enn flere av motstanderne, og er bare tre poeng bak Liverpool på andreplass, som i likhet med Arsenal har spilt fem kamper.

Arsenal ligger på femteplass, ett poeng bak Liverpool.