Fotball

Arsenal knuste Guardiolas finaledrøm

Manchester City presset på gjennom store deler av andre omgang, men klarte ikke å utligne mot Arsenal i FA-cupens semifinale på Wembley. Arsenal vant 2–0.

Pep Guardiola så sitt Manchester City slite mot Arsenal. JUSTIN TALLIS / X01348

 • NTB

Arsenal-Manchester City 2–0

Dermed er det Arsenal som får mulighet til å sikre seg sitt 14. FA-cuptrofé. Med seier i finalen 1. august vil Arsenal dessuten sikre sitt fjerde FA-cuptrofé siden 2014. De vant også i 2015 og 2017.

Seier i FA-cupen kan dessuten bli Arsenals eneste mulighet for spill i Europa neste sesong. Med to gjenstående runder ligger de som nummer ti i Premier League.

City hadde styringen i store deler av kampen og kunne godt tatt ledelsen før ti minutter var spilt. I stedet var det Pierre-Emerick Aubameyang som sendte londonlaget til pause med i ledelsen. I andre omgang fastsatte franskgaboneren sluttstillingen etter en kontring.

I finalen møter Arsenal vinneren av morgendagens oppgjør mellom Manchester United og Chelsea.

City har dermed lite å spille for resten av den hjemlige sesongen. De er allerede garantert annenplassen i Premier League. De skal derimot spille i mesterligaen fra 7. august.

City-keeper Ederson var aldri i nærheten av å stanse Pierre-Emerick Aubameyang fra å sende Arsenal i ledelsen. Matt Childs / AP Photo / NTB Scanpix

Tidlige sjanser

City hadde to gode muligheter til å ta ledelsen i løpet av kampens ti første minutt. Etter kun tre minutter var Martinex nær ved å nå innlegget fra Rahem Stirling.

Seks minutter senere mistet Arsenal ballen i egen sekstenmeter. Heldigvis for de rødkledde klarte ikke Stirling å slå gjennom til David Silva.

Arsenal tok ledelsen på Wembley etter 18 minutter. Som bakerste mann nådde Aubameyang innlegget fra Nicolas Pépé. Franskgaboneren satt ballen trygt i motsatt hjørne. Målet kom etter ett flott Arsenal-angrep.

Like etter halvtimen kunne Arsenal doblet ledelsen. Keeper ga en dårlig retur til Pépé som fant Aubameuyang inne foran mål. Med en mann i ryggen fikk han ikke avsluttet, men sendte den mot Lacazette som ikke rakk ballen før cityforsvaret fikk kontroll på den.

Aubameuyang-dobbel

Også i starten av andre omgang var Sterling nær ved å finne nettmaskene. Han fikk ballen på like ved ellevemeteren, men klarte ikke sette ballen mellom stolpene.

Like etter kvarteret spilt i andre omgang sjekket VAR en mulig straffe til City. Shkodran Mustafi tar ballen fra Sterling, men VAR-rommet mener det ikke er kontakt. Istedenfor får City et hjørnespark som endte i Stirlings ansikt. Hadde Stirling fått kontroll over ballen kunne han utlignet for de lyseblå.

I stedet var det Aubameuyang som doblet ledelsen i det 71. minutt. Alene med keeper Ederson holdt han hodet kaldt og satt ballen trygt i nettet.

Neste kamp for Arsenal blir mot Aston Villa i Premier League tirsdag, mens City møter Watford.

Les mer om

 1. Arsenal FC
 2. Manchester City

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Klopps bytte feilet for Liverpool i straffedrama på Wembley

 2. FOTBALL

  Manchester City herjet med Arsenal. Marerittkveld for David Luiz, og stygg skade på City-talent.

 3. FOTBALL

  Manchester City klarte ikke score – tapte mot Southampton

 4. FOTBALL

  Aubameyang sendte Arsenal til himmels: Sikret FA-cuptittelen og Europa-spill

 5. FOTBALL

  Arsenals kaptein herjet og scoret to mål etter forsvarstabber

 6. FOTBALL

  Manchester City herjet med Newcastle – De Bruyne nærmer seg rekord