Fotball

Bodø/Glimt misbrukte sjansen til tabelltopp

Molde forblir på tabelltopp etter at Bodø/Glimt spilte 1-1 mot bunnlaget Sarpsborg mandag kveld. Et offsidemål imot gjorde livet surt for nordlendingene.

Sarpsborg-trioen Mustafa Abdellaoue, målscorer Kristoffer Zachariassen og Jørgen Strand Larsen jubler etter 1-0-scoringen mot Bodø/Glimt mandag. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

  • NTB

Sarpsborg-Bodø/Glimt 1–1

Uavgjortresultatet er Bodø/Glimts første poengtap siden braktapet mot Vålerenga (0–6) i begynnelsen av juli.

Med seier søndag overtok Molde tabelltoppen i påvente at Glimts kamp, men med 1-1 i Østfold forblir moldenserne på tabelltopp. Blåtrøyene leder nå Eliteserien foran Bodø/Glimt på målforskjell når tolv kamper gjenstår.

Kristoffer Zachariassen sendte østfoldingene i ledelsen, mens Ulrik Saltnes sørget for poengdeling. 1-0-scoringen til Sarpsborg skulle derimot vært annullert for offside.

– Poenget i seg selv er ok. Jeg er veldig fornøyd med at vi kommer tilbake. Jeg sto med en følelse av at det målet var offside, men jeg har ikke sett det på nytt, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter kampslutt.

Les også

Eliteserien direkte: Slik var Sarpsborg-Bodø/Glimt

Les også

Fra utskjelte til helter: Slik forklarer Bodø/Glimt suksessen

Viktig poeng

Sarpsborg tok på sin side et viktig poeng i bunnstriden, men skulle gjerne hatt full pott på eget kunstgress. Tre poeng er avstanden opp til Tromsø på kvalifiseringsplass og Ranheim på sikker plass.

– Jeg synes vi spiller en veldig god kamp. Vi skaper gjerne ikke de største sjansene men føler vi slipper til lite, og vi har grei kontroll på det også får de det ene målet. Det er forferdelig. Det er tre poeng vi trenger nå, sa Zachariassen til Eurosport.

Sarpsborg står uten seier siden Odd ble slått 2-0 i midten av juni.

Les også

Politimannen var en av trøndersk fotballs mest populære dommere. Nå hylles han etter sin bortgang.

Ulrik Saltnes utlignet for Bodø/Glimt borte mot Sarpsborg mandag kveld. Foto: Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

«Mos»-målgivende

Sarpsborg har hentet en rekke spillere i sommer. Fredag kom Mustafa «Mos» Abdellaoue inn portene på Sarpsborg stadion, og spissen fikk tillit fra start mandag kveld. Det angrer trener Geir Bakke neppe på.

Ni minutter etter pause mottok Abdellaoue en høy pasning fra Gauti Vetti, tok den ned på brystet og kom seg til dødlinjen. Der fikk han lagt skrått inn til Kristoffer Zachariassen som sikkert satte inn sitt tredje mål for sesongen.

Målet skulle derimot aldri vært godkjent. Reprisene viste at Abdellaoue hadde en skotupp i offside i forkant av scoringen.

Slet med å produsere

På tidspunktet hadde Sarpsborg hatt noen gode muligheter. Jørgen Strand Larsen var nære ved å gi blåtrøyene en tidlig ledelse, mens Mario Pavelic var farlig frempå med et skudd etter en drøy halvtime.

Gjestene fra nord hadde også sine sjanser. Sarpsborg-keeper Alexandre Letellier sto i veien da Ulrik Saltnes headet fra kort hold etter godt forarbeid signert Amor Layouni.

Selv om de mest ekstreme sjansene uteble for Glimt, ble det til slutt nettsus. Saltnes fikk til slutt overlistet Letellier da han stusset inn hjørnesparket til Layouni sju minutter før slutt. Dermed sikret han ett poeng for bodøværingene.

Kommende mandag skal Bodø/Glimt forsøke å revansjere 0–6-tapet mot Vålerenga når hovedstadslaget kommer på besøk. Kvelden før venter tabelljumbo Strømsgodset borte for Sarpsborg.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Bodø/Glimt
  2. Eliteserien
  3. Sarpsborg 08