Fotball

Er tidenes yngste TIL-debutant: Dette må skje for at United-klare Isak (15) skal bli værende i Tromsø

TIL har gitt Manchester United beskjed. De vil beholde Isak Hansen-Aarøen ut sesongen.

DEBUTERTE: Isak Hansen-Aarøen på Gjemselund stadion etter TIL-debuten.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Kongsvinger - Tromsø 0-2

Aarøen ble tidenes yngste debutant i TIL-historien 15 år og 323 dager gammel da han entret Gjemselund stadion på overtid som innbytter for Kent-Are Antonsen. Dermed slo han rekorden satt i fjor, da Bryan Fiabema kom inn de siste fem minuttene i 1–5-tapet borte mot Haugesund 14. juli i fjor. Han var da 16 år og 148 dager gammel.

– Veldig artig å få debuten og litt artig å ta rekorden fra Bryan, sier Isak Hansen-Aarøen til iTromsø like etter kampslutt.

  • Les mer om kampen: TIL-børsen: «Da regnet ga seg, våknet «gull»-Gutan»

– Håpet på spilletid

Regnet hadde pøst ned i timene før avspark og første halvtimen var det stillingskrig i regnværet på 0–0. Da regnværet ga seg, våknet Gutan og fikk seg to scoringer før pause ved Fitim Azemi og Adam Örn Arnarsson.

I et hjørne på stadion var det satt opp en Mixed Zone. Sola tittet frem og brusene fra Glomma hørtes godt, da den smørblide 15-åringen kom bort til en prat med lokalpressen.

Les også

  1. Dette sier Helstrup om Arsenals sensasjonssignering fra Tromsø

  2. 15-åring inne i varmen – disse vrakes i årets første TIL-tropp

DEBUTANT: Isak Hansen-Aarøen fikk sin TIL-debut.

Selv om det ikke ble noen ballberøring de få minuttene han var på banen, tok det ingenting fra gleden av å få TIL-debuten.

– Jeg kom hit i et håp om å få spille litt, og det er kjempeartig at jeg fikk det. Jeg prøver å bare kose meg så mye med fotballen så mye som mulig, så det er bare å legge nerver og alt det bort. Hele turen har vært en opplevelse. Bare det å få være i garderoben etter en seier, og få debuten, det var kjempeartig. Nå er målet å spille mest mulig fremover, sier 15-åringen.

I dialog med United

Gaute Helstrup var klokkeklar på hvorfor Hansen-Aarøen fikk debuten.

– Han er en jævlig god fotballspiller, så det er fullt fortjent at han fikk debuten. Han er vel den yngste i TIL-historien og det fortjener han. Han har et utgangspunkt som nok er bedre enn noen av oss andre har hatt. Han må bare fortsette å jobbe godt og glede seg med hver dag med fotball. Isak er en spennende spiller som har alle muligheter, sier Helstrup til iTromsø.

Les også

United-klare Isak (15) fra Tromsø scoret hat trick for Norge: Reiser ikke til Spania med TIL

TILs dilemma er at Hansen-Aarøen fyller 16 år 22. august.

– Da reiser jeg ned og signerer med United, sier Hansen-Aarøen.

TIL har startet dialogen med Manchester United om å beholde 15-åringen i klubben ut sesongen. De har gitt den engelske storklubben klar beskjed om at de har store planer for unggutten og ønsker å beholde han i Tromsø ut sesongen.

– Jeg er ikke involvert i den dialogen, det er det Lars Petter (Andressen) og Kristian (Høydal) som er. Det ligger ikke hos oss, men først og fremst hos (Manchester) United og han. Jeg vet det skal være noen flere møter i nærmeste fremtid.

Ifølge Helstrup er det to muligheter.

– Dette er Uniteds avgjørelse, men slik jeg ser det har han to gode alternativer. Klart, United, apparatet der og muligheten der er enorme, men så tror jeg også at dersom han blir, vil han bli en bedre fotballspiller også, så vi finner nok en god løsning.

– Har dere startet dialogen med Isak?

– Vi prater med han. Det er også avhengig av når akademifotballen starter opp eller om den utsettes. Det kan også ha noe å si, så vi får bare se.

Hansen-Aarøen vil ikke helt lukke døren for TIL-spill ut sesongen.

– Det spørs hvor mye jeg får spille her. Til syvende og sist er det United som tar det valget.

– Men dersom du får spille mye, øker det sjansene for å bli ut sesongen?

– Ja, da kan det være en mulighet, sier stortalentet.

Les mer om

  1. Manchester United
  2. Fotball
  3. Gaute Helstrup
  4. Tromsø IL