Fotball

Kan sette fart på landslagskarrieren

<p>Ola By Rise håper at overgangen til Bundesliga vil føre til at Per Ciljan Skjelbred tar steget inn i elleveren til landslaget.</p>

Per Ciljan Skjelbred i HamburgFOTO: RUNE PETTER NESS
  • Øivind Presthus
FotballNorge01.06.2011Foto: Morten Olsen, DigitalsportTrening Norge foran kampen mot PortugalOla By Rise (L) og Egil Olsen

Assistenttreneren på landslaget mener at Skjelbred nå fortjener å få muligheten til å spille i utlandet.

– Per har vært lojal mot Rosenborg i mange år, og det er fortjent at han får muligheten til å spille i Bundesliga. Jeg håper at han havner i en klubb som er villig til å satse på ham, sier By Rise.

Han har mye bra å si om tysk klubbfotball.

— Bundesliga holder et høyt nivå. Ligaen er regnet som den fjerde beste i Europa, bak England, Spania og Italia. Det som kjennetegner serien er et høyt sportslig nivå, god styring, høy publikumsoppslutning og mange gode spillere, sier By Rise.

Statistikksenter Bundesliga:

  • tabellen | kampene | kort | toppscorer

Fulgt av mange

Per Ciljan Skjelbred har blitt fulgt av utenlandske klubber siden han slo igjennom i Rosenborg som 17-åring i 2005. Drømmen om proffspill har vært tilstede lenge, men til nå har ikke «den rette» klubben kommet med et godt nok tilbud.

— Per har blitt fulgt i mange år av forskjellige klubber. Det er viktig at han velger riktig klubb, slik at han får spille ofte og blir brukt der han er best. Per har de tekniske forutsetningene og et godt fotballhode, så jeg håper han lykkes og i tillegg tar det lille steget og slår seg inn i startelleveren til landslaget, sier By Rise.

- Vanskelig for RBK

By Rise var trener i Rosenborg i 2004, da Skjelbred fikk sin debut mot Levanger i NM. Han tror Skjelbred blir solgt fordi RBK trenger penger til å handle en erstatter, og fordi Rosenborg-miljøet ønsker at han skal få muligheten i utlandet.

– Det blir en tøff oppgave å erstatte Per, han er jo den fremste kontinuitetsbæreren Rosenborg har. Slik jeg ser det kommer Fredrik Winsnes til å bli enda mer viktig for Rosenborg dersom Per blir solgt, sier By Rise.

Les også

  1. Bundesligaboomen

  2. Ciljan signerte for Hamburg

  3. Keegan ønsker Ciljan lykke til

  4. Ciljan enig med Hamburg

  5. Hvem erstatter Ciljan?

Les mer om

  1. Tysk fotball