Fotball

TUIL-profil på vei til å bli heltidsproff på Færøyene

Tobias Nygård Vibe (27) har fått tilbud fra laget som slo TIL ut av europacupen i 2014.

GOD: Tobias Nygård Vibe har gjort det såpass bra i TUIL at han nå har fått tilbud fra færøyske Vikingur.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

På selveste julaften ble Tobias Nygård Vibe oppringt av påtroppende Vikingur-trener Maurice Ross med et tilbud om å bli heltidsproff for de nybakte seriemesterne på Færøyene.

– Jeg har fått et første tilbud og er ikke langt unna å være fornøyd. Jeg har kommet met et motbud og vi skal forsøke å bli enige. Jeg har et krav som er viktig for min del, sier Tobias Nygård Vibe til iTromsø.

Les også

Ingen kampkollisjoner mellom TIL og TUIL i vårsesongen

Flytter fra familien

Det som gjenstår nå er å komme til enighet med Vikingur som vant den færøyske serien i år på bedre målforskjell enn KI.

– Det går litt på lønn, et par-tre flybilletter ekstra og en korrigering i forhold til leilighet, at jeg ikke havner i et kollektiv. Når Marianne (samboer) og Milla (datter) kommer over, så er det greit og ikke ha folk gående oppå seg, forklarer Vibe.

Hvis detaljene innfris betyr det at 27-åringen starter på sitt færøyske eventyr, for laget som sensasjonelt slo TIL ut av i 2. runde av UEFA Europa League-kvaliken i 2014 (0-0 på Færøyene, og 0–2 på Alfheim).

Les også

Disse 10 er Tromsøs fremste idrettsutøvere i 2017

– I utgangspunktet reiser jeg alene over, men Marianne holder på med master og kan sånn sett komme over i mai. Sesongen der slutter i oktober, så det er absolutt interessant å ta den sjansen, hvis vi blir enige. Det er ikke sikkert man får denne sjansen igjen, og Champions League-kvalik er jo den store gulrota, sier Vibe.

Overbeviste på video

27-åringen fra Vesterålen har aldri lagt skjul på at han ønsker nye utfordringer, selv om han trives i TUIL.

– Maurice (Ross, Vikingur-trener) hadde sett en video av meg og likte det han så. Han ringte meg faktisk på julaften og fortalte om måten de ønsket å spille på og hvordan han ville bruke meg på. Han hadde litt samme tanker som Gaute (Helstrup, TUIL-trener) om å stå høyt, spille ball og tre igjennom i midten, så jeg likte det, sier Vibe.

Les også

TIL-legende blir Høgmo-assistent: - Målet er å komme til Eliteserien

Han fikk tilbud om både ett og to år, men trolig ender det med en ettårskontrakt på Færøyene.

– Jeg vet ikke så mye om nivået der, men det er kun 10 lag i toppserien, så spørsmålet er jo om dette er lurt i forhold til å reise fra familien og slikt. Men samtidig er man kun fotballspiller i én periode i livet, men utgangspunktet er ett år. Gjør jeg en god sesong, står jeg sterkere i forhold til en eventuell forlengelse, hvis jeg ønsker å fortsette der, samtidig kan jeg dra hjem eller videre.

– Så du blir heltidsproff på Færøyene?

– Det er ikke snakk om noe annet. Hvis ikke hadde jeg ikke vurdert det en gang. Det må være slik at jeg kan bidra hjemme også. Jeg hadde ikke dratt dit på «TUIL-lønn», sier midtstopperen.

Han har også fått andre tilbud, men nå blir det trolig Vikingur, om de færøyske seriemesterne strekker seg litt til.

– Jeg har også TUIL i hodet. Det er en fin klubb, trygt og godt, men dette er en sjanse jeg kanskje bare må ta, sier Vibe.

Les mer om

  1. Færøyene
  2. UEFA
  3. Fotball 1. div
  4. Tromsdalen Fotball