Fotball

«Her har Viking hentet en potensiell klassespiller»

BLOGG: En skal ikke forvente altfor mye av en treningskamp sent i januar. Det handler mest om å komme i gang og få vist seg fram. Det syntes jeg flere av de nye spillerne klarte.

Abdisalam Ibrahim imponerte HP med sin innsats mot Vidar.
  • Hp Jørgensen

Hovedfokuset var naturlig nok på de to nye nigerianske prøvespillerne. Spissen Udoh fikk spille første omgang. Han fikk ikke mye ball i en omgang der Vidar lå veldig kompakt. Når han fikk ball imponerte han med kvikkhet og kjappe finter. Han scoret også kampens første mål, men det var en ferdigscoret pasning fra Steinthor som kunne trilles over streken. Et såkalt Chikere-mål.

Les også

Viking kan signere to spillere i løpet av få timer

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen.

Hassan Sale fikk annen omgang. Han startet som kant, men ble trukket inn sentralt på midten mot slutten av omgangen. Sale har noen solide raid i løpet av omgangen og er også servitør på Bringakers scoring.

Les også

Udoh scoret igjen da Viking vant

Begge spillere fikk en omgang, men Viking har nå sett dem på trening i en liten måned. Det har tydeligvis vært godt nok, for i følge Aftenbladet vil begge bli signert snarlig. Hvordan de skal få plass til disse spillerne uten å sprenge utlendingskvoten vet bare klubben.

Det var likevel ikke de nye nigerianerne som imponerte meg mest i Randaberg Arena.

Les også

Full oversikt: Slik spilles Vikings tv-kamper

En spiller som sto fram var Julian Ryerson.19-åringen var svært aktiv langs høyrekanten og kom til flere farlige innleggsmuligheter. Fortsetter unggutten fra Lyngdal utviklingen kan det bli hard kamp om backplassen i Viking. Jeg håper han får mer spilletid, men spørsmålet er om han får sjanser nok med både Danielsen og Kronberg som konkurrenter?

Imponerende var også danske Patrick Pedersen. Der ser det ut til at Viking har hentet en fotballklok og ballsikker danske. Pasningen hans til Steinthor før 1-0 målet vitner om overblikk. I tillegg gjør han fornuftige ting med ballen hver gang han får den. Pedersen i tospann med Abdullahi kan bli moro.

Abdi Ibrahim er kamprusten og ny i laget, men han viser likevel glimt av hva vi kan ha i vente. Her har Viking hentet en potensiell klassespiller som ryddegutt på midten. En spiller som virkelig kan dominere på midten.

Ved sin side har hadde han Sverrisson som med slepen teknikk fordeler baller over hele banen. Jeg håper virkelig dette blir Sverrissons år. Da må hovmester-faktoren opp enda noen hakk. Han har ferdighetene til å åpne opp forsvar med pasningsfoten sin. I tillegg vet vi at han er målfarlig.

Mathias Bringaker fikk også en omgang på topp sammen med Abdullahi. Bringaker imponerte meg for rekruttlaget i fjor og har tatt nye steg i vinter. Han scorer et fint mål og er aktiv gjennom hele omgangen. Prøvespiller Michael Haukås fikk også en omgang uten at han fikk vist særlig mye i en rotete kamp.

Noe av det mest imponerende var at over 800 hadde valgt Randaberg Arena en fredagskveld. Attpåtil en fredagskveld der Norge spilte semifinale i håndball-EM. Det er betryggende å se at jeg ikke er alene om å være håpløst fortapt.

Hva mener du? Hva sitter du igjen med etter årets første treningskamp?

Les også

  1. «Kunstgress på stadion er et nødvendig og riktig grep»

  2. Aftenbladet viser Vikings treningskamper

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien