Fotball

Molde-duo vil skrive historie

Moström og Chima kan bli mestvinnende utlendinger.

Nå må vi bare beholde vinnermentaliteten inn mot cupfinalen. The sky is the limit, sier Daniel Chima. Mattias Moström (t.v).
  • Thomas Rud

STAVANGER (Rbnett): Som tredje og fjerde utlending i norsk fotballhistorie kan Daniel Chima Chukwu og Mattias Moström ta sin femte tittel. Men de blir de første utespillerne.

Førstemann ut var tyske Georg Schuster. Keeperen spilte for Fredrikstad gjennom hele 30-tallet, der han tok fem titler. Han tok tre cuptitler og to seriemesterskap.

Rosenborg-keeper. For å finne den neste utlendingen i norsk fotball som har nådd fem norske titler må vi til et nytt årtusen. Rosenborg og senere Vålerenga-keeper Arni Gautur Arason fra Island har også nådd milepælen, ifølge både VGs statistikkekspert Geir Juva og idrettshistoriker Tom Schanke.

Les også

Her er Zlatans hyllest av Hareides Malmö

Sistnevnte har også satt opp en liste med 71 fotballspillere som har fem eller flere titler i et av sine idrettsleksikon.

I år kan to av MFKs utenlandske spillere nå fem norske titler. Både nigerianske Daniel Chima Chukwu og svenske Mattias Moström kan fullføre bragden med cupgull mot Odd på Ullevaal. Tidligere har de begge seriegull fra 2011 og 2012, og cupgull fra i fjor.

Fire titler på fire år

Lørdag sikret de nok et seriegull, da Viking ble slått 2-1 i Stavanger. MFK leder nå serien med 13 poeng, med 12 poeng igjen å spille om. Chima Chukwu og Moström blir uansett de første utenlandske utespillerne med fem titler eller mer.

– Det er ikke sånne ting man går rundt og tenker på, men det hadde jo vært veldig artig. Først og fremst må vi jo forsøke å vinne cupfinalen, og det kommer til å bli veldig tøft, sier Moström til Romsdals Budstikke.

– Sykt glad

Moström blir nødvendigvis også den første svensken noensinne med fem titler i norsk fotball hvis laget fullfører bragden med både cupcull og seriegull denne sesongen.

– Er du litt stolt på vegne av deg selv nå?

– Nja, det vet jeg ikke. Jeg har vært her såpass lenge, og vi vinner som et lag. Nå har vi fire gull, tre i serien, og ett i cupen på fire år, og det er utrolig sterkt. Alle kan vinne én gang, men det er ikke mange lag som vinner fire år på rad, fortsetter Moström.

Les også

Nå har Molde syv spillere i landslagstroppen

Moldes venstrekant spilte fram Sigurdarson i forkant av 2-1-scoringen, og påpeker at var det én mann han ville hatt og hadde i den situasjonen, så var det Sigurdarson.

– Han er en fantastisk avslutter på slike «syke» vinkler. Jeg er sykt glad, og det har ikke gått opp for meg ennå. Det er fire serierunder igjen, og det er vanskelig å forestille oss at vi allerede har vunnet, sier Moström.

– Dette er øyeblikket

Daniel Chima Chukwu ble positivt overrasket da Romsdals Budstikke overbrakte nyheten om at han kan skrive seg inn i en ekslusiv og historisk gruppe spillere i norsk fotball.

Det visste jeg ikke, men det er jo en god prestasjon. Hvis det skjer er jo jeg glad for det, og glad for at jeg har klart det med Molde. Jeg har satt pris på alt de har gjort for meg, sier Chima Chukwu.

Han synes ikke verken sin egen eller lagets 1. omgang mot Viking lørdag var spesielt mye å rope hurra for, men det kunne de uansett gjøre etter at Harmeet Singh og Björn Bergmann Sigurdarson hadde snudd 0-1 til 2-1 for MFK.

– Vi vant uansett til slutt, og nå er vi mestere. Jeg fikk en følelse av at dette er øyeblikket, og at vi har klart det igjen. Det er en god følelse. Nå må vi bare beholde vinnermentaliteten inn mot cupfinalen. The sky is the limit, sier Daniel Chima.

Les også

  1. Slik festet Gull-Molde i natt

  2. Slik gikk det med spillerne dine, Høgmo

  3. Stabæk ranet med seg ett poeng fra Bodø

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK