− Jeg råtnet i Rosenborg i tre år

Berntsen med fire mål på ti kamper i Djurgården.

Daniel Berntsen fra tiden i Rosenborg.

TRONDHEIM (adressa.no): — Jeg har sittet og råtnet i Rosenborg i tre år, så det er skjønt og komme hit, sier Daniel Berntsen i følge det svenske fotballmagasinet matchdax.se.

Da hadde 22-åringen akkurat vært med å senke Gefle (5-1) med «rundens scoring» i svensk fotball.

Eller som svenskene selv beskriver scoringen: «Berntsen viste at han hadde skikkelig trykk i venstrefoten da ett av de hardeste skuddene hittil i allsvenskan traff krysset»

— Et godt treff, smiler Berntsen selv til adressa.no om målet.

− Viser at jeg er god nok

Det er for øvrig en meget glad Berntsen som tar telefonen når adressa.no ringer tirsdag morgen. Han og kjæresten er ute i Stockholms gater og går tur med hunden, og med fast plass ute til venstre på Djurgårdens midtbane, og med fire scoringer og fire målgivende så langt i sesongen, er det ingen tvil om at hverdagen er snudd opp-ned for den tidligere RBK-eren.

Les også

Bruttern: – Holdt jo på å ta livet av treneren

− Det jeg sa om RBK etter kampen søndag ble sagt litt i affekt. Men jeg står alltid for det jeg sier. Den uttalelsen handlet ikke om folk eller klubb eller noe. Det handler om at jeg nå har fått tillit over tid, og fått tid til å finne meg selv igjen som fotballspiller. I RBK var det veldig ofte «en kamp inne og så rett ut av laget igjen», sier Berntsen.

− Jeg sa jo også klart fra om hva jeg mente mens jeg var i RBK, også. Slikt kan oppfattes som sutring. Derfor er det godt nå å få vise at jeg duger når jeg først spiller fast over tid, utdyper han.

Berntsen forlot RBK i fjor sommer og var lånt ut til Bodø/Glimt i høstsesongen.

Les også

Derfor visste straffehelten hvor skuddet kom

Så kom Djurgården på banen. Det har ikke nordlendingen angret et eneste sekund på.

− Jeg spiller litt ute til venstre på midten, men med veldig fri rolle offensivt. Vi spiller også litt mer ballbesittende enn mange klubber i Norge, og venter litt på de riktige rommene før vi fosser i angrep. Det passer meg veldig bra, sier han

11 nye spillere

Djurgården, som etter syv seriekamper er nummer fem på tabellen, har som langsiktig målsetting å komme tilbake til Europa. Da kreves topp tre-plassering til slutt.

Men at det skjer allerede denne sesongen tør ikke Berntsen love.

− Vi har et helt nytt lag. Jeg tror klubben har hentet inn 11 spillere fra forrige sesong, og da kan ting ta litt tid. Men vi har tatt mye poeng i det siste, og er i bra slag, sier han.

Berntsen følger fortsatt godt med på hva som skjer i Trondheim, og så Odd-kampen på TV.

− All heder og ære til dem at det går så bra. Det er artig for gutta, det, smiler han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk