Rekdal spår Molde som gullutfordrer, men ser én klar svakhet i Solskjærs mannskap

– Jeg ser ikke mange lag som kan utfordre Rosenborg. Men Molde er ett av dem, sier Kjetil Rekdal.

Kjetil Rekdal (t.h.) tror Ole Gunnar Solskjærs Molde kan utfordre Rosenborg om seriegullet denne sesongen.

MOLDE: Søndag 11. mars spiller Molde sesongens første eliteseriekamp hjemme på Aker stadion mot Sandefjord. 2017-sesongen ble en ny parademarsj for Rosenborg, som tok et ganske komfortabelt seriegull i eliteserien.

Nærmest var Molde på andreplass, sju poeng bak trønderne. I år skal den avstanden knappes mest mulig ned, og MFK-supporterne går inn i den nye sesongen med håp om at laget også kan ta seg forbi fjorårets serievinner.

Fotballekspert Kjetil Rekdal sier i et intervju med Eurosport at Molde er ett av få lag som kan gi Rosenborg kamp om eliteseriegull.

Les også

Solskjærs stortalent holdt målshow i Spania

– Jeg ser ikke mange lag som kan utfordre Rosenborg. Men Molde sier de ønsker å være med å kjempe om gullet, og ønsker å kutte avstanden til Rosenborg. Molde er ett av de lagene - ett av de få - som kan ha kapasiteten til å gjør livet surt for dem, sier Kjetil Rekdal til eurosport.no.

Men den tidligere Molde-spilleren ser én klar svakhet i årets Molde-lag.

– Midtbanen består av et sterkt kobbel av spillere. Det vil bli en tøff kamp å komme inn i trioen der. Forsvaret, derimot, har klare svakheter. (Vegard) Forren er god, men mangler litt fart. Og det er litt det samme med (Babacar) Sarr og (Stian) Gregersen. De er ikke de hurtigste, mener Eurosports fotballekspert.

Babacar Sarr og Vegard Forren kan bli stopperpar i serieåpningen mot Sandefjord. Kjetil Rekdal mener MFK-forsvaret har klare svakheter. Her fra kampen mellom Molde og Krasnodar.

Tror på god Molde-sesong

Offensivt har Molde mistet sin kanskje viktigste brikke i Björn Bergmann Sigurdarson. Islendingen scoret 16 mål i fjorårets eliteserie, og MFK jakter fortsatt etter nye offensive forsterkninger.

Les også

Gabrielsen forklarer hvorfor han takket nei til USA

Nylig kom Daniel Chima Chukwu fra polske Legia Warszawa og skal prøve å dekke noe av tomrommet etter Sigurdarson.

– Han var den beste spissen i eliteserien i 2017 og vil bli savnet, men Molde har en enorm konkurranse i laget og gode spillere helt der fremme. (Fredrik) Brustad har farten, (Thomas) Amang er blitt ett år eldre, Daniel Chima Chukwu har kommet tilbake, og det ryktes at de vil hente en offensiv spiller til. Molde vil være med helt der oppe, mener Rekdal.

– De har en stor stall, med bra blanding av rutine og yngre spillere. De kommer til å gjøre en god sesong. Det føler jeg meg trygg på, sier Rekdal.

Generalprøve lørdag

Siste test for Molde-spillerne blir treningskampen mot Aalesund på Aker stadion førstkommende lørdag. Kampen vises direkte på rbnett.no for abonnenter.

Les også

Molde-veteranen vil jobbe for Solskjær etter karrieren

– I fjor tok de vel ikke poeng på en fem-seks kamper i mai, og det samme skjedde sesongen før. Skal du ha ambisjoner om å være med å kjempe om gullet kan du ikke ha en sånn rekke. Men nå har de lagt om til 4-3-3, og er mer tydelige på hvem som skal spille hvor. Molde ser veldig solide ut, mener Kjetil Rekdal.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk