Fotball

Stadionsaken: Ni klubber med felles brev til kommunen

Et argument for kommunal overtagelse av Viking stadion har vært å dekke behov for andre klubber. Ni klubber har samlet seg for å svare på det argumentet. Les brevet her.

At flere klubber enn Viking kan benytte gressmatta i Jåttåvågen har vært et av argumentene for kommunal overtagelse.
  • Lars Hjalmarsson

Tirsdag samlet ni av klubbene i Foballalliansen seg for å diskutere Viking stadion. De ni klubbene er Madla, Vidar, Vardeneset, Forus og Gausel, Tasta, Hundvåg, Sunde Tjensvoll FK og SIF.

Grunnen til at klubbene samlet seg var argumentasjonen i sakspapirene til stadionsaken.

– Vi synes det er rart å argumentere med behovet til breddefotballen når ingen av klubbene har blitt spurt om denne saken. Derfor var det viktig for oss å komme med en samlet uttalelse, sier styremedlem i Fotballalliansen, Geir Meling.

Les også

Her er Vikings bønn til politikerne i stadionsaken

I et notat til Stavanger bystyre står det at kommunal overtagelse vil være til fordel for lag som i dag har et udekket behov for kunstgressbane.

«Det er riktig at det er et stort behov for kunstgressbaner. Å sende barn og unge ut av nærområdet for å trene, står imidlertid i motsetning til breddeidrettens ambisjoner om også å være en sosial aktør. Og vi ønsker ikke å bidra til logistikk og transport verken for foreldre, barn og ungdom og miljø.», skriver Fotballalliansen i brevet.

Fotballalliansen skriver også i brevet at de synes det er prisverdig at kommunen ser på muligheten til å hjelpe Viking FK.

Hele brevet fra Fotballalliansen

Fotballalliansen har som ambisjon å jobbe på vegne av breddefotballen i Stavanger. Alliansen ble opprettet i 2011 da det ble oppdaget at Rådmannen ikke hadde satt av penger til kunstgressbaner i de kommende tre årene.

Ifølge alliansen selv lyktes de den gangen med å få satt av penger til å bygge ny bane hvert av de tre neste årene «gjennom iherdig lobbyvirksomhet».

Les mer om

  1. Fotball
  2. Stavanger
  3. Stavanger bystyre
  4. Hundvåg
  5. Tjensvoll
  6. Viking stadion
  7. Tasta