Fotball

Solskjær satser alt på å vinne seriegullet

<p>Hviler flere av sine beste spillere mot Steaua Bucuresti, for å vinne «gullkampene» mot Strømsgodset og Rosenborg.</p>

Solskjær
  • Trond Hustad
    Rbnett

MOLDE : Molde-laget går inn i en ny tøff periode etter landslagspausen. Først venter Strømsgodset i Drammen søndag, så kommer Steaua Bucuresti i Romania torsdag. Molde flyr charter hjem igjen fredag, før den beintøffe uka avsluttes med Rosenborg på Aker stadion neste søndag.

MFK-manageren får god bruk for mye mer enn elleve spillere når de avgjørende matchene kommer på rekke og rad.

Jeg kommer til å rotere en god del på laget, det er helt sikkert. Det gjorde vi også mot Stuttgart, og det fungerte jo bra , sier Solskjær.

Han vil ikke være med på at Molde vil nedprioriterer kampen i Bucuresti. Men det er ingen tvil om at toppkampene mot SIF¿og RBK er viktigere for «Sjæfen».

– Vi har en del spillere som har reist mye, og vi har noen som har slitt med skader. Vi får se når det nærmer seg. Sannsynligvis er det noen av disse som blir hjemme når vi drar til Bucuresti, bekrefter Solskjær.

  • Få siste sportsnytt direkte på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

– Serien er viktigst

Magnus Wolff Eikrem, Vegard Forren og Espen Bugge Pettersen har hatt ekstra belastning på grunn av samlinger med A-landslaget denne sesongen. Jo Inge Berget har også reist mye med U21-landslaget. I tillegg har spillere som Davy Claude Angan, Magne Hoseth, Børre Steenslid og Joshua Gatt vært inn og ut av troppen på grunn av skadeproblemer.

– Mot Stuttgart satt det seks mann på benken fordi de skulle spille mot Sandnes Ulf tre dager etterpå. Det blir gjort en lignende vurdering nå, sier manageren.

Han har hele tida vært tydelig på at gull i eliteserien er det viktigste målet for MFK i år. Det er bare slik Solskjær kan oppfylle drømmen om å ta klubben til Champions League neste høst.

Jeg tar alltid ut et lag som jeg mener kan vinne den neste kampen, som alltid er den viktigste når vi forbereder oss. Men i det store bildet er serien viktigst for oss. Kampene mot Strømsgodset, Rosenborg og Tromsø vil avgjøre kampen om seriemesterskapet . Resultatene her vil på mange måter definere sesongen vår , sier Solskjær.

KBK-spillere på besøk

På gårsdagens trening hadde han hentet inn KBK-spillerne Andreas Hopmark og Erlend Sivertsen for å fylle opp treningsfeltet, mens en rekke Molde-spillere er opptatt med landslagsoppdrag.

Nå ble vi 18 stykker, og da blir kvaliteten på trening bedre. Både Erlend og Andreas skal bli med oss noen dager denne uka for å gjøre gruppa større. Samtidig kan vi forhåpentligvis inspirere dem litt, og de får se hvor nivået ligger, sier Solskjær om de to ungguttene som var med å føre KBK til 1. divisjon .

En av spillerne som mangler denne uka er Vegard Forren, som slo gjennom internasjonalt med et brak da han storspilte for Norge mot Sveits fredag.

– Det siste jeg sa til Vegard før han dro, var at han måtte være seg sjøl. Det var han i hele kampen, og da er Vegard best. Det var ikke overraskende for meg at han leverte så solid. Vi måtte «springe» ham i form før sesongen i fjor. Etter det har han vært stabilt god, fordi han har skjønt at alt han gjør på og utafor banen i hverdagen teller. Det var artig at Vegard spilte så godt for Norge. Veldig artig, sier Ole Gunnar Solskjær.

PS: Molde Fotballklubb har signert nye kontrakter med Martin Linnes (ut 2016) og Daniel Chima Chukwu (ut 2015).

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien