Fotball

Bekreftet: Zlatan er klar for Manchester United

Svensken bekrefter overgang til storklubben.

Zlatan Ibrahimovic i godt humør på søndagens trening.
  • Sindre Trygsland

Det bekrefter Zlatan Ibrahimovic selv på sin Instagram-konto.

— På tide å la verden få vite det. Min neste destinasjon er Manchester United, skriver svensken.

Les også

  1. BBC: Zlatan blir United-klar i løpet av uken

  2. «Zlatan har sviktet»

Det har vært spekulasjoner hele sommeren om at Manchester United skulle bli svenskens nye klubb. I slutten av fjorårssesongen ble det klart at spissen var ferdig i Paris Saint-Germain etter fire år i den franske storklubben.

Nå blir han en del av José Mourinhos gjenoppbygging av Manchester United. Portugiseren har tidligere jobbet med Ibrahimovic i Inter Milan.

Ettårskontrakt

Ifølge flere engelske medier skal det være snakk om en ettårskontrakt som gjør storscoreren til en av klubbens aller best betalt med en ukelønn på om lag tre millioner kroner.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter superstjernens bekreftelse i sosiale medier. 40 minutter etter at Zlatans innlegg ble publisert, har det fått 367.000 likes.

— Fantastiske ferdigheter, karakter, et stort ego, leder, personlighet og en vinner.

Slik beskriver tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand klubbens nye stjerne.

Skuffende EM-sluttspill

Zlatan kommer fra et skuffende EM med Sverige. I Frankrike sikret de gulkledde ett poeng i gruppespillet, og ble sist i gruppen bak Irland, Belgia og Italia. 34-åringen sto bak Sveriges eneste scoring, da hans innlegg førte til et selvmål i 1-1-kampen mot Irland.

Manchester United blir Ibrahimovic´ åttende klubb som profesjonell. Fra før har han spilt i Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter Milan, Barcelona, AC Milan og Paris Saint-Germain. I den franske klubben scoret han utrolige 113 mål på 122 kamper, og var med å vinne seriemesterskapet fire år på rad.

34-åringen bestemte seg tidligere i sesongen for å slutte på det svenske landslaget etter EM. Han har 116 kamper og 62 mål med flagget på brystet.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United
  3. Sveriges herrelandslag fotball
  4. Zlatan Ibrahimovic