Fotball

Vaagan Moen savner kynisme

<p>Som så mange ganger før denne sesongen tapte Lillestrøm poeng i sluttminuttene.</p>

Lillestrøm 20121020.Eliteserien i fotball 2012. Lagkameratene gratulerer målscorer Petter Vaagan Moen i eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Odd Grenland på Åråsen stadion lørdag.Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

  • André Almløv

LILLESTRØM — ODD GRENLAND 1-1:

To minutter før slutt røyk de tre poengene som kunne gitt Lillestrøm pusterom i kampen om å unngå kvalikplassen. Forrige serierunde skjedde det samme da laget slapp inn i siste spilleminutt borte mot Sogndal. Nå etterlyser målscorer Petter Vaagan Moen mer kynisme.

- Vi skaper sjanser som vi ikke setter, og så mangler vi kynisme mot slutten av kampene. Da blir vi ofte for baktunge og beveger oss tregt. Jeg vet ikke hvor mange poeng vi har tapt på denne måten i år, men det er sikkert rundt 15 poeng, sier Vaagen Moen.

Frisparkperle

Før det hadde han sendt Lillestrøm i ledelsen med et flott frispark. "Mjøsas Beckham" skrudde ballen over muren og helt nede ved stanga. En ellers meget god André Hansen i Odd-målet kunne ikke annet enn å se på at ballen gikk rett i mål.

- Jeg har brukt noen timer på å øve på sånne frispark, sier Vaagan Moen, som også måtte ut med skade 20 minutter før slutt.

— Jeg fikk en stempling akkurat der jeg har litt vondt fra før, og det var fornuftig å bytte, sier han.

Kunne avgjort

LSK-trener Magnus Haglund måtte nok en gang se laget slite på hjemmebane og gi fra seg seieren på tampen av kampen. Bare ti minutter før slutt hadde laget to store muligheter til å avgjøre, men Mathis Bolly ble nektet begge ganger av en glitrende André Hansen.

- Vi ledet og hadde muligheter til å avgjøre, men vi klarte ikke holde kampen ut. Det ble ett poeng og det nytter ikke tenke på hva vi ikke klarte. Nå må vi bare kjempe på videre og samle så mange poeng som mulig fremover, sier Haglund.

Ni tapte poeng

Lillestrøm har tapt i alt ni poeng i sluttminuttene denne sesongen.

  • 1. april scoret Michael Dorsin på overtid, da Rosenborg klarte 2-2 på Åråsen.
  • 23. april snudde Molde på hjemmebane i løpet av kampens siste fem minutter og vant 3-2. * 1. september scoret Martin Pusic på straffe tre minutter før slutt og ga Fredrikstad 2-1 på Åråsen.
  • 7. oktober scoret Malick Mane med kampens siste spark på ballen da Sogndal slo LSK 1-0 hjemme, og i kveld scoret altså Dag Alexander Olsen utligningsmålet som ga Odd 1-1 to minutter før slutt.

Les også

  1. Fagermo: - Burde hatt tre poeng

  2. Sterkt bortepoeng for Odd mot LSK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21106154
3Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210136-33
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien