Fotball

Klubbene slåss om Skottland-kampen

Interessen for herrelandslaget i fotball er på bånn. Men ikke utenfor Oslo.

Her jubler Per Ciljan Skjelbred (t.v.) sammen med Daniel Braaten etter sistnevntes scoring mot Island på Ullevaal tirsdag. Neste hjemmelandskamp går utenfor Oslo.
  • Arne Hole

Norges Fotballforbund legger privatlandskampen mot Skottland 19. november utenfor Oslo. Det blir ikke noe problem å skaffe arrangør.

6800 tilskuere møtte opp på Ullevaal tirsdag for å se Norge i VM-kval. mot Island. Det skulle tyde på at det blir enda færre når en nasjon fra andre eller tredje hylle kommer ril privatkamp om en måned.

Men styreleder Christian Rugland i Viking går så langt at han nesten garanterer flere tilskuere enn det hvis Viking får arrangementet.

— Vårt stadion tar 16 000 tilskuere - og med den rette motstanderen fyller vi.

- Er Skottland den rette motstanderen?

— Det er en attraktiv motstander - og et lag vi kan slå. Vi skal greie å skape entusiasme rundt en slik kamp. Vi har gode relasjoner til skottene gjennom oljeindustrien, og vi skal skape en god stemning for de mange skottene som bor i området, lover Rugland.

- Er det riktig av NFF flytte landskampen ut av Oslo?

— Det er lett å henge seg på dette nå som det har gått litt skeis, men jeg mener at det er riktig å ta ut enkeltkamper, i gitte situasjoner - sånn som nå. Ellers er jeg tilhenger av viss fasthet og struktur, sier Vikings styreleder.

Det haster litt

Også Bergen er klare for å ta imot skottene, forsikrer daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen.

— Det er fornuftig av NFF å prøve en annen arrangør i den situasjonen man er i nå. I Brann er vi positivt innstilt til å ta en slik kamp, selv om banesituasjonen 19. november kan være noe usikker. Men forbundet kan ikke vente for lenge før de utpeker en arrangør. Det er bare tiden og veien igjen, sier Bruun-Hanssen.

- Hva kan dere garantere på tilskuersiden?

— Vanskelig å si på denne tiden av året, og populariteten til landslaget er ikke så høy som den har vært. Men jeg vil tro at vi skal greie flere enn 6800. ## Sør og nord

I Rosenborg har man allerede signalisert at Lerkendal er klar for landslaget, og nå kommer også Start på banen, selv om det er lite sannsynlig at kunstgress blir valgt.

— Vi har hatt flere landslag hos oss, blant andre U21- og OL-landslaget. Blir vi spurt av forbundet, så er vi positive til å ta i mot A-landslaget. Det ville bli en happening i Kristiansand, sier sportslig og administrativ leder i Start, Rune Jakobsen.

Det er lenge siden A-landslaget var en happening i Oslo.

Fakta

Norge på Ullevaal

Dette er tilskuertallene på Ullevaal i 2013:

Norge-Albania 11 207

Norge-Makedonia 8756

Norge-Kypros 11 295

Norge-Sveits 16 631

Norge-Island 6796

Les også

  1. Solskjær med 33 millioner i formue tjente 8 millioner

  2. Solbakken: - Stilskiftet på landslaget ble for kraftig

  3. Semb kan gjøre TV 2-comeback

  4. Høgmos Norge møter Danmark

  5. ABC for å sparke en trener

  6. Kapp Verde, Armenia og Panama er bedre enn oss

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball