Fotball

Sverige og Norge er aktuelt for Vaagan Moen

<p>Petter Vaagan Moen er fristilt fra kontrakten i Queens Park Rangers. Nå går det mot norsk eller svensk fotball i stedet.</p>

Original bildetekst:GODE RÅD: Tom Jacobsen hadde besøk av sin tidligere elev, Petter Vaagan Moen på Børstad i går. Foto: Roger Synstad

  • Terje Midttun
  • Mattis Røhne

I januar i fjor skrev Petter Vaagan Moen en kontrakt som skulle vare i to og et halvt år med Queens Park Rangers. Nå er kontraktsforholdet over halvannet år før tiden.

I går la nemlig klubben ut en melding på sine nettsider om at de hadde avsluttet kontraktsforholdet med den tidligere HamKam-spilleren, som fikk to kamper fra start av i QPR.

Norge eller Sverige

Siden det internasjonale overgangsvinduet stengte i natt, er det Sverige og Norge som er aktuelt for Petter nå. Her er overgangsvinduet åpent fram til 31. mars.

Det har da også vært spekulert i at Petter kan havne i Vålerenga, Lillestrøm eller Brann den kommende sesongen, men etter det HA-sporten erfarer skal det også være en svensk klubb inne i bildet.

Gode råd Fra Jacobsen

– Petter Vaagan Moen ville vært god nok for en hvilken som helst engelsk PL-klubb dersom han hadde fått sjansen til å bygge seg opp i løpet av tre-fire kamper.

Det sier Tom Jacobsen, Petters trener og støttespiller gjennom hele hans fotballkarriere helt fra juniornivå.

Nå råder Jacobsen Vaagan Moen til å finne seg en topp skandinavisk klubb som mangler sentrale midtbanespillere og hvor han så å si er garantert nok av spilletid.

– Det er ikke for sent å bygge seg opp igjen med tanke på spill i ett av de store fotballandene. Det er dårligere spillere enn Petter Vaagan Moen som spiller fast på engelske lag i PL.

Kulturkræsj

– Så kan du spørre hvorfor han ikke lyktes i England, fortsetter Tom Jacobsen og svarer selv:

– Hvis en nordmann kommer til en klubb som er veldig engelsk, får han det vanskelig. Det går på mye på kulturforskjeller. I enkelte tilfeller kan trynefaktoren bli avgjørende. Petter Vaagan Moen er en intelligent, hardtarbeidende, seriøs og ordentlig fotballspiller, og hvis det ikke slår an hos sjefene, kan han lett skli inn i den grå massen. I konkurranse med andre spillere, blir han da fort skviset i redsel for kritikk utenfra.

– Hvordan tar han det som har skjedd?

– En slik avgjørelse er selvsagt ikke en ønskesituasjon for en som er både ærgjerrig og ambisiøs.

Les også

  1. - Vaagan Moen til Lillestrøm

  2. Vaagan Moen: - Som et dårlig ekteskap

Les mer om

  1. Engelsk fotball