Fotball

Tommy Høiland senket Sandnes Ulf

Viking sløste med sjansene i lokaloppgjøret.

Her er Tommy Høiland i aksjon mot Sandnes Ulf fredag. Foto: Anders Minge

 • Svein Hagen

Sandnes Ulf – Viking 0-1

Det ble bare en scoring i lokaloppgjøret på Varhaug, den var det Tommy Høiland som sørget for.

Viking burde så absolutt scoret flere mål, mens Sandnes Ulf slet med å komme til målsjanser.

Dermed endte det med en hårfin Viking-seier.

Les også

14-årig Viking-spiller trente med Wolverhampton

Prestisje

Tydeligvis lå det ganske så mye prestisje i duellen mellom de to divisjonskollegaene innledningsvis. Det var da heller ingen av lagene som klarte å tilrive seg noe initiativ de første ti minuttene.

Nærmest var Sandnes Ulf og Kent Håvard Eriksen da han kom inn fra sin venstreside tidlig i omgangen, men det hele rant ut i sanden før det ble noen stor målsjanse ut av det.
I løpet av det første kvarteret var det ingen av lagene som klarte å spille seg fram til noen målsjanser. Viking hadde et skudd på mål i dette kvarteret, uten at det satte Saku-Pekka Sahlgren på noen prøve.
Etter 22 minutter viste Viking solid angrepsspill, og de rullet opp på høyrekanten. Innlegget fra Kristian Thorstvedt havnet hos Julian Ryerson, som ikke fikk særlig treff på sin avslutning. Men spillet var positivt fra Vikings side ved den anledningen.

Viking trakk det lengste strået i treningskampen mot Sandnes Ulf. Foto: Anders Minge

Viking med sjanser på slutten


Det som først og fremst preget den første halvtimen av oppgjøret på Varhaug, var at ingen av lagene produserte en eneste målsjanse, samt at pasningskvaliteten til begge lagene var langt under pari.


34 minutter var spilt av oppgjøret da kampens aller første målsjanse kom. Det var Viking og Tommy Høiland som fikk den, men vurderte litt feil da han ikke tok ballen før Sahlgren kunne gripe inn. Slike muligheter må Høiland og Viking utnytte bedre.

Julian Ryerson kom seg også til en gigasjanse etter 40 minutter. Han rundet nærmest Sahlgren, men han klarte ikke å plassere ballen fra skrått hold forbi Sandnes Ulf-keeperen.

Det er ingen tvil om at Viking var det beste laget utover i omgangen, og de klarte også å spille seg til et par gode muligheter. Sandnes Ulf derimot dabbet litt mer av den siste delen av omgangen. Omgangen ebbet ut uten at noen av lagene klarte å sette ballen inn i nettmaskene.

Les også

Viking-talent ute i mange måneder: – Veldig skuffende, men dessverre en del av fotballen

Sandnes Ulf forsøkte seg på overganger


I pausen ble det bare gjort et bytte av spillere, det var Viking som foretok det. Mathias Bringaker entret banen, mens Kristian Thorstvedt ble igjen i garderoben.
Sandnes Ulf forsøkte seg på noen overganger tidlig i den andre omgangen, og lyktes bare nesten med disse. Stort sett kom de framover med litt for lite folk, og valgene spillerne gjorde ble rett og slett for enkle.

Timen av spilt da Viking kom seg til sin første målsjanse i den andre omgangen. Rasmus Martinsen fyrte av et skudd, som Sahlgren gir retur på. Returen klarte ikke Zymer Bytyqi å omsette i scoring.

Høiland sendte Viking i ledelsen

Det skulle imidlertid ikke gå mer enn tre minutter etter den muligheten før Viking gikk opp til ledelsen. Målet var det Tommy Høiland som sørget for.

Begge lagene gjorde en del spillerbytter utover i kampen, og det er verdt å få med seg at Vikings siste tilskudd, Zlatko Tripic, fikk spille de siste 20 minuttene.

I løpet av de første 75 minuttene klarte faktisk ikke Sandnes Ulf å produsere en eneste målsjanse. Men tre minutter senere fikk innbytter Vegard Erlien en mulighet, men Iven Austbø hadde ikke stort problem med å redde.

I det siste ordinære spilleminutt fikk Tripic en god mulighet for Viking, men avslutningen endte på feil side av stengene.

SANDNES ULF – VIKING 0-1

Pause: 0-0

Varhaug kunstgras, 500 tilskuere

Mål: 0-1 Tommy Høiland (63)

Dommer: Ole Kellerhals, Vaulen

Gult kort: Ingen

Sjanser: 1-6

Hjørnespark:3-4

Sandnes Ulf (4-1-4-1): Saku-Pekka Sahlgren - Herman Kleppa, Axel Kryger, Akinshola Akinyemi, Ári Mohr Jónsson - Remi Johansen – Vegard Aasen (Vegard Erlien fra 63.), Nils Vorthoren (Jasmin Bogdanovic fra 75.), Kristian Brix (Andreas Dybevik fra 78.), Kent Håvard Eriksen (Roger Ekeland fra 83.) – Onyekachi Hope Ugwuandu (Erixon Danso fra 63.).
Viking (4-3-3): Iven Austbø – Rasmus Martinsen, Viljar Helland Vevatne, Markus Nakkim (Tore Andre Sørås fra 60.), Claes Kronberg – Julian Ryerson, Tord Salte, Kristian Thorstvedt (Mathias Bringaker fra 46.) – Usman Sale (Stian Michaelsen fra 60.), Tommy Høiland (Tor Andre Skimmeland Aasheim fra 70.), Zymer Bytyqi (Zlatko Tripic fra 70.).

Les mer om

 1. Tommy Høiland
 2. Sandnes Ulf

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Viking slo ut Sandnes Ulf etter vanvittig frisparkmål

 2. FOTBALL

  Ryerson og Høiland fikset Viking-seier i slitekamp

 3. FOTBALL

  Viking-show av de sjeldne da Sandnes Ulf ble knust

 4. FOTBALL

  Viking-unggutten ble den store spilleren i lokaloppgjøret

 5. FOTBALL

  Vikings lag bekreftet: Tripic er friskmeldt og starter

 6. FOTBALL

  Østigård og Bytyqi tilbake for Viking