Fotball

Skiri gir opp cupfinalen

<p>Amund Skiri (33) ble den store Aalesund-helten i cupfinalen mot Molde for to år siden, da han satte det avgjørende straffesparket i mål.</p>

Cupfinalen 2009Aafk - MoldeAmund Skiri Foto: Nils Harald Ånstad

 • Helge Skuseth
  Helge Skuseth

Cupfinalen 2009Aafk - MoldeAmund Skiri Foto: Nils Harald Ånstad

6. november skal AaFK ut i en ny cupfinale, denne gang mot Brann, og Skiri har håpet i det lengste at lyskeskaden skulle slippe taket slik at han kunne rekke finalen. Og en ny straffekonkurranse...?

Men nå sier han at han har gitt opp årets sesong. Han fikk en smell i lysken mot Hødd 25. mai, og da han endelig var frisk slo han skaden opp igjen. Og siden har Amund slitt.

 • Vi følger Aalesund: Siste nytt om klubben her

Sakte

– Det går forferdelig sakte framover, og cupfinalen må jeg se fra tribuna, dessverre. Det er grusomt frustrerende å gå skadet, men lite å gjøre noe med. Jeg har prøvd det meste for å bli kvitt smertene, men det har ikke hjulpet, sukker han.

Det er spesielt når han skal skyte eller slå en langpasning med venstra at smertene hogger til helt oppe i lysken. Og så lenge smertene vedvarer i uke etter uke, har Skiri innsett at årets sesong for hans del er ferdigspilt.

– Nå ser jeg fram mot 2012-sesongen, den skal bli god for min del. Jeg er ikke inne på tanken om å legge opp, og jeg kommer til å trene beinhardt for å ta en plass på laget neste år. Men først må jeg altså bli kvitt lyskesmertene , sier han.

Og det er hevet over enhver tvil at en ledertype som Amund blir sårt savnet i heksegryta på Ullevaal. Det er ikke for mange «høvdinger» på årets AaFK-lag, spillere som kan dra de andre med seg også i motbakke.

Les også

 1. Hannover vurderer Ojo

 2. Bakkerud tilbake i Brann

 3. 18.520 kr for fire cupfinalebilletter

 4. Supporterbildene strømmer inn

 5. Knips deg frem til finalen på Ullevaal

 6. Frida (1) vantto finalebilletter

 7. Slik lader deopp til cupfinalen

 8. Her får de billetter av Kalvenes

 9. 224.000 kniver om 2500 finalebilletter

 10. Aalesunds finalelåt er klar

Les mer om

 1. Fotball-NM