Fotball

Samuelsen ble publikumsfavoritt på direkten - belønnes med ny avtale

Nordmannen hylles i England for sine ekstreme kvaliteter.

Martin Samuelsen er på lån fra Premier League-klubben West Ham.
 • Espen Hansen
  Aftenposten

— Det er veldig viktig for meg å spille førstelagsfotball, sier Martin Samuelsen (18) til Aftenposten.

Mandag kveld ble det klart at Martin Samuelsen blir i Peterborough ut sesongen. West Ham, som eier haugesunderen, og nivå tre-klubben Peterborough har kommet frem til at det er best for utviklingen til stortalentet.

Les også

Samuelsen hylles av manageren etter perlescoring

Sist helg scoret Samuelsen et fantastisk mål da han avgjorde bortekampen mot Sheffield United. På vidunderlig vis dro han bort flere av Sheffield United-spillerne og satte ballen forbi keeperen. Rene Messi-scoringen!

— Gratulasjonsmeldingene om den tikker inn fremdeles, forteller en fornøyd 18-åring.

Vi dro til London og møtte Samuelsen. Resultatet ble et intervju som kan anbefales på det varmeste: «Jeg måtte snu meg en ekstra gang, liksom for å dobbeltsjekke. Skjedde dette egentlig?»

West Ham-reserve

Forlengelsen med Peterborough ble først klar ganske nylig.

— Etter at West Ham begynte å få tilbake spillere, som har vært skadet, var det helt naturlig, sier han.

- For meg er det mye bedre å spille her enn U21 i West Ham. Det er et steg opp på alle måter, både teknisk, fysisk og taktisk. Her betyr en seier og tre poeng alt, og det er kjekt å være med. Peterborough fikk en ganske dårlig start på sesongen, men nå spiller vi underholdende fotball og vinner , forteller Samuelsen som kom til Peterborough 25. november.

 • Peterborough har lagt ut denne Martin Samuelsen-hyllesten på sin YouTube-kanal (Ekstern lenke)

Der ble han nesten umiddelbart en kjempehit blant fansen. Ifølge klubbens hjemmeside er det hans spektakulære ferdigheter som gjør at tilhengerne elsker ham. I tillegg til scoringen mot Sheffield United,trekkes også forarbeidet til det ene målet i seieren over Chesterfield 2. juledag spesielt frem.

Kjemper om opprykk

Peterborough er nå på sjetteplass i League One, en plass som eventuelt vil gi kvalifiseringsspill om opprykk neste sesong.

Men for Samuelsen er planen å vende tilbake til Premier League-klubben West Ham i sommer. Han hadde en god oppkjøring i London-klubben før inneværende sesong og spilte flere treningskamper for laget. Manager Slaven Bilic fant imidlertid ikke plass til unggutten når alvoret startet, og derfor ble han leid ut.

Neste kamp for Samuelsen og Peterborough er i FA Cupen mot Preston kommende helg.

— Det gleder jeg meg veldig til. Det blir mitt første møte med FA-cupen som er en stor turnering. Preston er Championship-klubb (nivået over), så det blir spennende å måle krefter med dem, forklarer Martin Samuelsen.

Aftenpodden Sport: - Svenskene får starte med å se på seg selv

Les også

 1. Middlesbrough vant toppkampen i Championship

 2. Forfatter bak Ødegaard-bok fikk sparken: - Uakseptable arbeidsmetoder

 3. Dette er Martin Ødegaards høydepunkter som «Martin (16)»

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Peterborough United FC
 3. West Ham United FC
 4. Martin Samuelsen