Solbakken: - Jeg har aldri vært glad i RBK

<p>— Vi skal gjøre alt vi kan for å forhindre mesterligaspill for Rosenborg i høst</p>

TRONDHEIM 20100816.Ståle Solbakken og hans FC København på Lerkendal mandag. Dagen før kampen mot Rosenborg.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
  • Reidar Løfaldli
Ståle Solbakken og hans FC København på trening på Lerkendal mandag før kampen mot Rosenborg.

LERKENDAL: FCK-trener Ståle Solbakken stilte til pressekonferanse før laget hans trente lett på Lerkendal mandag kveld. Det var en offensiv, men ydmyk trener som uttalte seg til norsk og dansk presse foran den første playoffkampen mot Rosenborg.

— Jeg tror det blir to høyinteressante og jevne kamper mellom to lag som ikke er vant til å tape. Jeg tror de har stor respekt for oss. Vi er sunt offensive, men har respekt for Rosenborg.

Han innrømmer at veldig mye står på spill i oppgjøret mellom Skandinavias to beste lag.

— At det er en gedigen prestisje involvert er jeg helt enig i. Jeg gleder meg voldsomt til å vise frem det offensive laget mitt for hele Norge, sier han.

Vil score borte

Han spår en morsom fotballkamp på Lerkendal mellom to lag som vil score mål.

- Vi kommer til å ha ballen like mye som dem, og det blir vanskelig for dem å score mot oss i etablert angrep. Oppgjøret blir nok ikke avgjort før i Parken om åtte dager , sier Solbakken.

Han håper å få med seg et bortemål hjem fra Lerkendal.

— Et godt resultat for oss vil være uavgjort med mål eller bedre, presiserer han.

- Liker ikke Rosenborg

Som tidligere Lillestrøm-spiller innrømmer han at forholdet til Rosenborg kunne vært bedre.

- Jeg har aldri vært glad i RBK. Det har jo litt å gjøre med at de herjet vilt i norsk fotball en periode på 90-tallet, så det ville vært ekstra deilig å slå dem. Men når det er sagt, har jeg spilt på landslaget med mange flotte representanter for Rosenborg , presiserer 42-åringen.

— Vi skal gjøre alt vi kan for å forhindre mesterligaspill for Rosenborg i høst, slår han fast.

Skryter av Eggen

Nils Arne Eggen skrøt av Solbakken under sin pressekonferanse tidligere mandag, og sa at den kommende norske landslagstreneren ikke er Norges beste trener ennå, men at han har potensiale til å bli det. Solbakken har aldri spilt under Eggen, men roser RBK-treneren og hans meritter.

— Det var hyggelig å høre av Eggen. Hans prestasjoner taler jo for seg selv. Og han er ihvertfall den beste oldboys-treneren, ler Ståle Solbakken.

Sannsynlig FCK-lag i morgen: Johan Wiland - Zdenek Pospech, Sölvi Ottesen, Mikael Antonsson, Oscar Wendt - Claudemir, Hjalte Nørregaard, William Kvist, Martin Vingaard - Jesper Grønkjær - Dame N'Doye.

svp://95255?view=ap