Fotball

Skarsfjord må handle

<p>I dag er det kun 14 utespillere som har kontrakt med Brann fra 2012.</p>

FotballTippeligaen2. Oktober 2011Brann stadionBrann - Vålerenga 1 - 4Brann trener Rune Skarsfjord lite fornøydFoto: Astrid M. Nordhaug
  • Christer Sævig

— Har vi ikke bare 12 utespillere da? Åja, Barmen og Larsen også... 14 utespillere er selvsagt altfor lite, starter Brann-trener Rune Skarsfjord med.

Får penger

For syv måneder siden gikk Brann til seriestart med eliteseriens minste spillerstall, og den var enda smalere i oppkjøringsperioden. Nå ser det ut som om Skarsfjord må fylle mange av plassene i garderoben på nytt kommende vinter.

BT har gått gjennom kontraktslengden til alle spillerne i klubben, hvor det nå tynnes ut i rekkene. Carl-Erik Torp kan ikke spille fotball igjen, Fredrik Nordkvelle kommer etter nyttår, mens trioen Bjørnar Holmvik, Håkon Opdal og Bjarte Haugsdal fikk beskjed om at de var ferdig i klubben forrige uke. I tillegg fikk Kristoffer Barmen og Kristoffer Larsen A-lagskontrakter for 2012. Likevel; foreløpig er det bare 14 utespillere og tre keepere som er på kontrakt fra neste sesong. Det tvinger Brann-treneren ut på overgangsmarkedet. Nok en gang. Foruten Bentley, kan man trygt slå fast at han traff til de grader på kjøp og salg i fjor. Helst bør han gjenta den oppskriften.

— Vi må ha inn spillere, men de blir ingen kjøpefest, det har vi presisert mange ganger. Vi må bygge forsiktig og være gode på de signeringene som vi henter, sier Brann-treneren.

LES OGSÅ:

  • Her kan du vinne billetter til cupfinalen!

Spillere som Bjørnar Holmvik og Håkon Opdal har hevet tunge lønningsposer i årene de har spilt for rødtrøyene, det er ingen tvil om at deres avganger frigjør en del lønnsmidler. Samtidig har lønnspolitikken i klubben gått gjennom en revolusjon etter finanskrisen. Skarsfjord vil ikke snakke om hvorvidt lønnsbudsjettet er strammet inn foran neste sesong, men er knallhard på følgende:

— Penger får vi, ellers kan vi ikke stille lag!

18 utespillere?

Markedet for hjemlige bosmanspillere har han kjennskap til. Det samme gjelder 1. divisjon. Sør-Amerika har vært et satsningsområde for bergenserne den siste tiden, og man kan fort importere flere fotballspillere derfra. Skarsfjord forklarer:

— Aller helst skulle jeg hentet spillere fra Hordaland. Vi starter spillerjakten her, så jobber vi oss utover grensene mot Norge, Skandinavia og Europa. Pengeboken presser oss ofte bort mot der det blir aktuelt.

Ennå er det ikke tatt stilling til om langtidsskadde Christian Kalvenes, Tadas Labukas (Brann har opsjon) eller Maxi Bajter (på lån) er ønsket med videre i klubben. Kanskje kan opp mot fire eller fem nye spillere være på vei inn Stadion-portene de neste månedene.

- Hvor mange spillere trenger du i stallen?

— Du kan sammenligne med andre klubber i eliteserien. Det normale virker å være rundt 18 til 20 utespillere. Hvis vi ser på topplagene, har de kanskje 16 spillere av høy kvalitet, svarer han.

I tillegg til den ordinære spillerstallen har Brann også mulighet til å levere inn en b-liste på fem talenter som kan spille tre kamper i eliteserien uten proffkontrakt, Brann trenger heller ikke å betale utdanningskompensasjon. I høst står Jonas Grønner, Lars-Henrik Skage, Kjetil Kalve, Eirik Birkelund og keeper Ådne Nissestad på denne listen.

Les også

  1. Rekker neppe Start-kampen

  2. Slik blir AaFKs cupfinalehelg

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien