Fotball

- Det var juniorfotball

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=271332&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#271337" target="_blank">Godset – VIF 3-0:</a></strong> Godset senket Vålerengas unggutter.</p>

Fotball Herrer Tippeligaen 2009Marienlyst Stadion Gamle Gress 02.08.2009Strømsgodset - Vålerenga FotballResultat -Foto: Jarl Robert Christensen DigitalsportStrømsgodset målscorer Fredrik Nordkvelle jubler
  • Thomas Larsen Røed
Fotball Herrer Tippeligaen 2009Marienlyst Stadion Gamle Gress 02.08.2009Strømsgodset - Vålerenga FotballResultat -Foto: Jarl Robert Christensen DigitalsportStrømsgodset målscorer Fredrik Nordkvelle jubler

DRAMMEN: VIF-trener Tor Ole Skullerud var ikke nådig da han ga dommen til sitt eget lag etter å ha blitt rundspilt på Marienlyst.

— Det her var juniorfotball, sier en nedtrykt Tor Ole Skullerud etter kampen. Han hadde ikke noe problem med å kalle Godset det beste laget.

Da Juan Fuenmayor måtte ut med skade etter en snau halvtime kom Kristian Brix (19) inn. Da ble gjennomsnittsalderen i Vålerengas forsvarsfirer 23 år – og da er Martin Andresen (32) inkludert.

Han utgjorde nemlig stopperparet med Andreas Nordvik (22), mens Amin Nouri (19) som vanlig bekledde høyrebacken, og søndag kveld ble de flere nummer for små for Strømsgodset.

— I dag er det rett og slett fryktelig fortjent at vi taper, sier han.

- Er laget der ute i dag for ungt?

— De får i alle fall tid og tillit. Om det er for ungt? Er de gode nok er de gamle nok, svarer VIF-treneren – som vel betyr at det var for ungt og urutinert i Vålerengas rekker.

Oslolaget har nemlig sentrale spillere ute. Erik Hagen, André Muri, Freddy dos Santos og Jarl-André Storbæk (tilbake til neste kamp) er alle ute.

Og savnet etter VIF-veteranene var synlig mot bunnlaget fra Drammen.

Les også:

  • Stabæk-svenskene herjet med AaFK
  • Lars Iver Strand utvist på Åråsen
  • Viking senket FFK

Perkins-glipp

For etter at Godset hadde stanget og stanget i 45 minutter, var det en av ungguttene som gjorde den lille feilen som skulle til. Brix, som riktignok var presset, headet ballen ut i farlig rom. Der ventet Fredrik Nordkvelle, som klinket til. Troy Perkins rakk i ned, og vertene gikk med en fortjent ledelse til pause.

- Perkins tok på seg den, men det var jo også ting som skjedde i forkant. Ballen ble headet ut i farlig sone, sier spillende VIF-manager , Martin Andresen.

Nordkvelle scoret dermed sitt andre mål for sesongen.

— Han hadde en hånd på ballen, men den sklir forbi. Så det var deilig å se, smiler Godset-spilleren.

Så kom Bojan Zajic inn for gjestene, og han brukte ikke lange tiden på å markere seg. I det 59. minutt dunket han til fra 25 meter. Lars Ivar Moldskred i Godset-buret sto plantet i bakken, men ble reddet av aluminiumen.

(Artikkelen fortsetter)

Vålerenga er i fritt fall etter at laget tapte i Drammen. Martin Andresens lag står uten seier på de siste seks kampene (Foto: Scanpix)

Endelig for Pedersen

Vålerenga jaget utligning, men 2-0 skulle straks komme i sekken.

Mattias Andersson tok ned ballen på brystet og var råsterk hele veien ned til dødlinjen i kamp med Amin Nouri. Svensken slo inn, og i feltet kunne Marcus Pedersen stange inn sitt syvende seriemål for sesongen fra kloss hos.

— Jeg hadde hatt noen sjanser før den, så den skulle sitte. Når jeg begynner å tenke går det som regel galt , sier toppscoreren i Godset.

Hjemmelaget hadde også flere sjanser til å øke ledelsen, og tre minutter på overtid skulle innbytter Komlan Amewou gjøre kvelden komplett for Godset.

Togoleseren fikk ballen fra Øyvind Storflor, og fyrte av fra 16 meter. Perkins var sjanseløs, og hjemmefansen kunne igjen juble.

- Misliker situasjonen

Det betyr livsviktige tre poeng til drammenserne, siden rivalene i bunn av tabellen også tok poeng. Bodø/Glimt vant hjemme mot Sandefjord, mens Lillestrøm spilte uavgjort på Åråsen mot Tromsø.

Vålerenga gikk på sitt femte strake serietap. Legger man i tillegg til tapet mot PAOK i Europa-ligaen, har oslolaget nå seks tap på rad.

— Jeg misliker situasjonen veldig sterkt. Nå må vi gå i oss sjøl, sukker Skullerud.

svp://92930?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien