Fotball

Hjemmetap for Sørloth i Belgia

Alexander Sørloth nikket i tverrliggeren på overtid, og Gent måtte gå av banen med 1-2-tap hjemme mot Mouscron i belgisk 1. divisjon søndag.

Alexander Sørloth traff tverrliggeren på overtid da Gent tapte hjemme for Mouscron søndag. Her er han i aksjon for landslaget i nasjonsligaen i fjor høst. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

  • sjur.natvig@ntb.no

Både Sigurd Rosted og Sørloth var nær uttelling i sluttminuttene da Gent jaget poeng i kampen om plass i det øverste sluttspillet når den belgiske grunnserien snart er slutt.

I det 88. minutt nikket Rosted et hjørnespark mot mål, men keeper Jean Butez reddet. På overtid hadde Sørloth en kjempesjanse, men tverrliggeren sto i veien.

Da spilte gjestene med ti mann etter at Marko Bakic ble utvist i det 86. minutt.

Taiwo Awoniyi og Sidney Friede ga Mouscron to måls ledelse, og Gent greide ikke mer enn Dylan Bronns reduseringsmål halvtimen før slutt. Rosteds stoppermakker scoret på straffespark.

Gent er på 7.-plass med samme poengsum som Anderlecht, som er inne på den sjette og siste plassen i det øverste sluttspillet når fem runder gjenstår i grunnserien.

Henrik Bjørdal var ubenyttet reserve for Zulte Waregem i søndagens 0-0-kamp mot Anderlecht.

Sander Berges klubb Genk topper tabellen overlegent.

(©NTB)

Les mer om

  1. Alexander Sørloth