Fotball

Liverpool risikerer å miste Champions League-spill etter tap i storoppgjør

Chelsea jakter videre på en topp fire-plassering i Premier League.

Virgil van Dijk kjemper med Olivier Giroud (i blått) i kampen mellom Liverpool og Chelsea søndag. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP / NTB scanpix

  • Reidar Løfaldli
  • NTB

CHELSEA - LIVERPOOL 1–0

Søndag vant Chelsea 1-0 over Liverpool hjemme. Olivier Giroud ble matchvinner da han headet inn 1-0 etter en pasning fra Victor Moses. Ledelsen kom etter vel en halvtimes spill.

Utover i annen omgang la Chelsea seg veldig dypt i banen og inviterte Liverpool til å overta stadig mer.

Liverpools storscorer Mo Salah gjorde noe han sjelden har gjort denne sesongen. Han gikk av banen målløs, men pådro seg derimot et gult kort for filming.

Taktikken til manager Antonio Conte betalte seg, og de tre poengene betyr at en plass i neste års Champions League faktisk kan være innen rekkevidde for de blå. Den plassen så ut til å være tapt tidligere i vår.

De fire beste i serien får mesterligaspill neste sesong.

Les også

Manchester City feiret ligagull da bunnlag jublet for poeng: – Et bevis på at vi kan bli bedre

Kamp om siste CL-plass

Chelsea og Tottenham har igjen én kamp mer enn Liverpool. Chelsea står nå med 69 poeng, to bak Tottenham på 71.

Liverpool er poenget foran Tottenham på 72, men har altså én kamp mer spilt.

Tottenham har igjen to hjemmekamper (Newcastle og Leicester) mens Chelsea runder av serien mot Huddersfield (hjemme) og Newcastle (borte).

– Jeg vet ikke om det kommer til å være nok, men vi gjør et forsøk, sa Conte.

– I så viktige kamper er det vanlig å ha nerver, men vi hadde også viljen til å vinne for å holde liv i muligheten til å få mesterligaspill. Vi skal spille med stolthet og vise at vi fortsatt er med.

Liverpool kom til Stamford Bridge etter den dramatiske semifinaleseieren i mesterligaen over Roma, men risikerer nå å gå glipp av mesterligabilletten til neste sesong.

– Jeg hater dette resultatet. Prestasjonen var god nok til å ta poeng, men vi var ikke effektive nok, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Liverpool tar imot Brighton hjemme på Anfield neste søndag. Dersom de helrøde ikke vinner den, risikerer de at både Tottenham og Chelsea rykker foran.

– Jeg håpet på en 3-0-seier slik at vi ikke trengte å bry oss om Brighton-kampen og kunne starte forberedelsene til mesterligafinalen, sa Klopp.

Dersom Champions League-finalen mot Real Madrid vinnes, er mesterligaplassen uansett sikret.

Les også

Elleville jubelscener - her går Solskjærs tidligere sjef bananas

Lett for Arsenal

Arsenal brukte søndagen til å leke seg med Burnley til 5-0-seier i Arsène Wengers siste hjemmekamp i sine 22 år som klubbens manager.

– Jeg kommer til å savne dere, sa han henvendt til klubbens tilhengere.

FARVEL: Arsène Wenger vinker farvel til Arsenals supportere etter oppvisningen mot Burnley søndag. Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN

Pierre-Emerick Aubameyang scoret etter 14 minutters spill. Han hadde bare å styre ballen inn fra kloss hold. Alexandre Lacazette la så på til 2-0 like før pause. I 2. omgang var det Sead Kolasinac, Alex Iwobi og Aubameyang som fikset scoringene for Arsenal.

Det ble dermed et pent punktum for Wenger. Seieren gjorde at Arsenal er sikret spill i europaligaen neste sesong.

– Takk for at dere har latt meg være her så lenge. Jeg vet at det ikke er enkelt. I bunn og grunn er jeg som dere, en Arsenal-tilhenger. Fortsett å støtte laget neste sesong, for det fortjener det, sa Wenger, som ble hedret ute på banen.

Lagets to siste seriekamper spilles begge på bortebane.

(100% Sport/NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38275683325186
2Manchester United382111673442974
3Liverpool38209968422669
4Chelsea381910958362267
5Leicester City382061268501866
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Liverpool FC
  3. Chelsea FC
  4. Arsenal FC