Slik går billettsalget foran den rekordtidlige sesongstarten

Sjekk hvor folksomt det blir og hvor mye klær du må ha på deg i helgen.

Odd tar imot Rosenborg i serieåpningen, og billettsalget går veldig bra. Her fra fjorårets kamp i Skien.
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Aldri tidligere har eliteserien i fotball startet tidligere enn kommende sesong. Fredag, midt under VM i skiskyting, sparkes det i gang.

Den tidlige starten kommer hovedsaklig på grunn av EM-sluttspillet i Frankrike.

Hvordan går billettsalget, hvordan blir været, og hvilken TV-kanal viser? Værrapporter og salgstall er innhentet onsdag.

Fredag 19.00, Aalesund – Stabæk

Aalesund møter Stabæk i serieåpningen.

Billettsalg: – Vi har solgt noe over 5000 billetter per nå. Vi forventer 6500 tilskuere fredag, sier Kjell Slinning i AaFK. Værprognose : Fredag kveld er det meldt delvis skyet og 6 grader i Ålesund, ifølge yr.no. Samme prognose hos storm.no.

TV-kanal : TV 2 Zebra/TV 2 Sumo.

Lørdag 18.00, Odd – Rosenborg

Billettsalg : Onsdag formiddag hadde Odd solgt rundt 6500 billetter. Forhåndssalget er vesentlig bedre enn i fjor, og håpet er at det kommer mellom 9000 og 10.000 tilskuere til kampen mot RBK. Det er ventet opp mot 1000 bortetilhengere i Skien.

– Seriestarten kommer veldig tidlig, ganske nøyaktig en måned tidligere enn i fjor. Første kamp kommer jo i innspurten av vinteridrettene, men vi jublet hemningsløst da vi så terminlisten med Rosenborg i første kamp. Billettsalget går veldig bra, og det drar seg til nå de siste dagene, sier billettsjef Kristian Hauge.

Værprognose : Det er meldt om delvis skyet og lav kveldstemperatur ned mot 2 grader, ifølge Yr. Ifølge Storm kan det bli minusgrader på kvelden, så her gjelder det å kle seg godt.

TV-kanal : C More/TV 2 Sumo.

Søndag 15.30, Molde – Tromsø

Billettsalg : – Vi krysser fingrene for bra vær, sier billettsjef Lars Outzen. Onsdag formiddag var det solgt rundt 6500 billetter. Håpet er at det skal komme 9000 tilskuere søndag.

Ole Gunnar Solskjær går for tre poeng mot TIL.

– På sesongkortsalget er vi på samme nivå som i fjor på samme tidspunkt. Når det gjelder enkeltbilletter er det klart at en så tidlig seriestart vil påvirke billettsalget negativt. Derfor håper vi på bra vær søndag. Det kommer heller ikke så mange tilreisende fra Tromsø, sier Outzen. Værprognose : Skyet, men omtrent ingen nedbør er meldt verken hos Yr eller Storm. Rundt 5 grader.

TV-kanal : C More/TV 2 Sumo.

Søndag 18.00, Strømsgodset – Brann

Billettsalg : Onsdag formiddag var det solgt drøyt 7000 billetter, rundt 500 til bortefans fra Bergen. Målet er 8400 tilskuere totalt sett, sier arrangementssjef Rolf Wendt Andresen.

– Sesongstarten kommer tidlig i år, men vi merker bra interesse, og det er jo litt spesielt siden Brann er tilbake i eliteserien. At vi møter nettopp dem tror jeg slår positivt ut, sier Andresen.

Værprognose : Det er meldt om skyet/delvis skyet vær med synkende temperatur mot kvelden, ned mot 2-3 grader. Så her er det bare å finne frem ullgenseren.

TV-kanal : C More/TV 2 Sumo.

Søndag 18.00, Bodø/Glimt – Sogndal

Fansen i Bodø er vant til å kle seg godt.

Billettsalg: — Det selges billetter hele tiden her, men jeg kan ikke gi noe eksakt tall nå, sier arrangementsansvarlig Kent Andre Aagnes. Værprognose : Regnbyger og noenlunde sterk vind – dette kan bli surt.

TV-kanal : C More/TV 2 Sumo.

Søndag 18.00, Sarpsborg 08 – Haugesund

Billettsalg : – Nå er det solgt cirka 2400 billetter, men vi håper på minst 4000 tilskuere, sier billettansvarlig Tone M. Karlsen. Den rekordtidligere seriestarten har ikke slått veldig negativt ut i salgstallene.

– Kanskje er det noen som er i Holmenkollen. Det er en tidlig seriestart i år, men er man lysten på fotball så kler man seg godt og drar på kamp, sier Karlsen.

Værprognose : Delvis skyet vær og ned mot 1-2 grader kveldstid, her er det bare å pakke seg godt inn.

TV-kanal : C More/TV 2 Sumo.

Søndag 20.00, Start – Lillestrøm

Steinar Pedersen er ny Start-trener

Billettsalg: Start forventer rundt 5000 tilskuere i serieåpningen. – Vi vil nok merke at seriestarten kommer så tidlig, sier Connie Larsen i Start. Værprognose : Det positive er at man trolig slipper regn. Men 4-5 grader kan bli kaldt når man sitter ute i to timer.

TV-kanal : TV 2 Zebra/TV 2 Sumo.

Mandag, 19.00: Vålerenga – Viking

Billettsalg : Arrangementssjef Anita Alexandersen har ikke konkrete salgstall å komme med, men forteller at spillerne nå ringer rundt og forsøker å selge sesongkort.

– Vi håper jo på over 10.000 tilskuere mandag. Hvordan den tidlige sesongstarten slår ut er vanskelig å si, men den kommer jo midt under skiskytingen i Holmenkollen, og det er bare noen dager siden snøen lavet ned. Alternativet hadde vel vært at det ble sparket fotball første helgen i advent, og det er et dårligere alternativ. Dette er Norge, og de som er interessert i fotball er nok klar for seriestart, tror Alexandersen.

Værprognose : Delvis skyet og 4-5 grader, ifølge Yr og Storm..

TV-kanal : C More/TV 2 Sumo.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk