Fotball

Rekdal ringes ned av spillere som vil spille for VIF

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er glad VIF endelig er attraktive igjen.

ATTRAKTIVE: - Mange har lyst til å komme hit, det er jevnt og trutt spillere og agenter som tar kontakt, sier VIF-trener Kjetil Rekdal. Erlend Aas / NTB scanpix

 • Kjetil Flygind

ULLEVAAL (aftenposten.no): Vålerenga er i ferd med å berge seg ut av svært krevende og dramatisk økonomisk situasjon. Investor Tor Olav Trøim skal være klar for å fortsette sitt samarbeid med klubben, og denne uken skal trener Kjetil Rekdals rådgiver ha de første møtene med klubbledelsen om ny kontrakt.

Etter millionkuttene det siste halvannet året, er VIF også i ferd med å bygge opp et nytt lag på Valle. Og den sportslige oppturen, anført av målmaskinen Vidar Örn Kjartansson, har gjort at Vålerenga-navnet igjen klinger i norsk fotball. I hvert fall hvis vi skal tro Rekdal.

Ett poeng bak Europa-plass

Rekdal & co. er ett poeng bak 4. plass på tabellen, noe som kan gi spill i Europa neste sesong.

— Vi har lagt vekk tabellen, men vi har den 4. plassen i bakhodet. Uansett er det viktigste for oss nå selge inn et budskap inn mot neste år. Vi må prøve å vekke Oslo som fotballby. Vi har en jobb å gjøre når det kommer til å få folk hit. Men vi har startet på en kurs som er veldig attraktiv. Det merker vi, sier Rekdal.

Lørdag venter serieleder Molde på Ullevaal. Og selv om både økonomien og troppen til moldenserne er vesentlig sterkere enn Vålerengas, håper Rekdal at laget fra og med neste sesong kan være i toppen fra start av. For det mangler ikke på spillere som ønsker seg til VIF.

— Mange har lyst til å komme hit, det er jevnt og trutt spillere og agenter som tar kontakt. Men vi må passe på så vi har kontroll på økonomien. Og også utvikle spillere som allerede er her. Vi må finne en miks på det. Men Vålerenga har igjen en tiltrekningskraft på mange spillere. Vi skal være tålmodige og konsentrere oss om den jobben vi må gjøre. Så får vi se hva det blir ut av det, sier Rekdal.

- Kan ikke betale fantasilønninger

Med Vidar Örn Kjartansson på vei til å sette rekord for antall scorede mål i én sesong, kan Vålerenga sitte på en aldri så liten gullgruve. For som Kjetil Rekdal sier:

— Vidar spiller nok ikke i Vålerenga resten av karrieren sin. Og på et eller annet tidspunkt vil vi nok miste de spillerne som nå begynner å få en stor verdi for oss. Men det er vi glade for, også. Det er en del av den jobben vi gjør. Men det er vi som styrer når det skjer.

— Jeg tror noe av grunnen til at folk ønsker seg hit er fordi de ser utviklingen her og de vet at det stilles krav. Kanskje er noen også villig til å gi slipp på litt økonomi for å kunne komme hit. For vi har ingen mulighet til å betale fantasilønninger. Men vi håper at det sportslige kan veie opp litt for økonomi. Vi må utnytte at vi er i ferd med å bli attraktive, sier VIF-treneren.

- Kanskje noen ønsker seg til VIF på grunn av deg?

— Jeg håper da det. Det ble sagt i Aalesund at det var enstemmig at jeg måtte ut. Men en av spillerne som visstnok var enig kommer løpende hit ettermeg. Det ble sagt mye rart i Aalesund, sier Rekdal og flirer.

 1. Les også

  Storklubbenes ledere støtter drastiske eliteserieendringer

 2. Les også

  Örn Kjartansson: - Jeg har mer inne

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Slik har Rekdal snudd Vålerenga på hodet

 2. FOTBALL

  Rekdal sammenlikner superspissen med Solskjær

 3. FOTBALL

  Wæhler: - Jeg kommer til Vålerenga for å vinne noe

 4. FOTBALL

  Rekdal: - Nå går vi for medalje!

 5. FOTBALL

  Rekdal gleder seg over Aalesunds opptur

 6. FOTBALL

  Her er Rekdals førjulsgaver til fansen