- United-spillere var så desillusjonerte at de slettet e-poster fra van Gaal

Slik kom Louis van Gaal på kant med spillerne, ifølge Manchester United-kjennere.

FERDIG: Den tilsynelatende nært forestående avskjedigelsen av Louis van Gaal vil bli møtt med lite sympati av Manchester United-spillerne, klubbkjennere.
  • Daniel Røed-Johansen

Lørdag kveld satt Louis van Gaal i presserommet på Wembley med FA Cup-trofeet plassert rett fremfor seg. Pressekonferansen etter finaleseieren over Crystal Palace ble imidlertid ingen jubelseanse. For omtrent samtidig økte rapportene om at han var ferdig i klubben i styrke.

Ifølge engelske medier er det nå bare et tidsspørsmål før Manchester United bekrefter at Louis van Gaal er ferdig som manager, og at José Mourinho overtar.

I forkant av bekreftelsen har noen av Englands fremste United-kjennere presentert historien om hvordan van Gaal kom på kant med en rekke av United-spillerne i løpet av sine to år i sjefsstolen.

Les også

BBC: - Mourinho blir ny United-manager

— Korsfestet spillere i evalueringsmøter

Daniel Taylor i The Guardian trekker frem van Gaals evalueringsmøter etter hver kamp, der nederlenderen skal ha «korsfestet» enkeltspillere i plenum. Disse evalueringsmøtene skal ha stoppet etter at Wayne Rooney og Michael Carrick konfronterte van Gaal med at denne kritikkformen var ødeleggende for moralen i laget.

I stedet begynte van Gaal å sende spillerne e-poster med forklaringer om hva de hadde gjort feil i kamper. Det hadde imidlertid ikke ønsket effekt.

«På det tidspunktet var mange av spillerne så desillusjonerte at de ignorerte e-postene eller sendte dem rett videre til søppelposten. Van Gaal mistenkte dette, og hadde e-postene utstyrt med en tracker for å sjekke om de var åpnet og for hvor lenge. Dette førte til at noen av spillerne åpnet e-postene på mobilene deres, lot mobilen ligge og gjorde noe annet i 20 minutter», skriver Daniel Taylor.

Også Paul Hayward i The Telegraph nevner denne historien i fortellingen om van Gaals United-fall.

Ryan Giggs skal ha vært frustrert over Louis van Gaal.

— Landslagspausene ble et velkomment avbrekk

Ifølge United-kjennerne vil avskjedigelsen av van Gaal bli møtt med lite sympati fra United-spillerne. Enkelte spillere skal ha vært så misfornøyde med van Gaals taktikk at de har snakket åpent om å trosse ham. Mange skal ha følt seg vingeklippet på banen som et resultat av van Gaals rigide system, der det er svært lite rom for intuisjon i valgene underveis i en kamp. Flere skal også ha reagert på at de måtte spille i totalt uvante posisjoner. Blant annet ble Ashley Young plutselig bedt om å spille spiss.

David De Gea, Uniteds beste spiller denne sesongen, skal ha vurdert et klubbskifte om van Gaal ble værende på Old Trafford.

«Det kom til et punkt der mange spillere så på landslagspausene som et velkomment avbrekk og en sjanse til å spille i en avslappet atmosfære borte fra manageren de aldri helt forsto, og som blant annet ble beskrevet som merkelig», skriver Daniel Taylor i The Guardian.

Fikk du med deg denne?

Les også

Louis van Gaal til Roar Stokke: - Hva gjør du her?

Ville ha Giggs som manager

Van Gaal skal ha instruert spillerne til ikke å avslutte på førstetouch, selv om spilleren selv følte at det var den beste muligheten til å score. Etter en stund skal flere spillere ha begynt å ignorere denne regelen. Flere spillere skal ha blitt så frustrerte med van Gaal at de ga ham beskjed om at de ville spille på deres egen måte.

Også assistentmanager Ryan Giggs skal ha vært frustrert under van Gaals ledelse. Ifølge Daniel Taylor i The Guardian hadde han ingen særlig påvirkning over taktiske valg.

Flere spillere skal ha ønsket seg at Giggs tok over managerjobben. Nå tyder imidlertid alt på at José Mourinho innen kort tid blir presentert som Manchester Uniteds nye manager, tre år etter at han trodde han skulle få jobben som Sir Alex Fergusons arvtager.

Ifølge engelske medier skal Mourinho få betydelige midler til å forsterke laget. Evertons John Stones og Juventus-spiss Álvaro Morata skal være blant overgangsmålene denne sommeren.

Hva får du når du gir flere av verdens største trenerpersonligheter hver sin engelske storklubb, samt et helt overgangsvindu? Svar: Kaos.