Ekspert tror Dæhli er ferdig i Cardiff

Mats Møller Dæhli er på vei bort fra Cardiff, ifølge klubbekspert Steve Tucker.

Mats Møller Dæhli i aksjon mot Coventry i august.
  • Martin K. Andersen
  • Fredrik Saltbones

Den norske Cardiff-spilleren har slitt med lite spilletid siden Ole Gunnar Solskjær fikk sparken i klubben. Dæhli har ikke startet en kamp siden slutten av september.

Nå tror Wales Online-journalist Steve Tucker — som har fotfulgt Cardiff som reporter - at den norske landslagsspilleren forsvinner.

– Det ligger an til at Mats forsvinner i januar. Det har allerede vært et par henvendelser uten at vi vet fra hvem, sier Tucker til NTB.

Høgmo roser Dæhli

Les også

Hevder Solskjær krever 30 millioner i sluttpakke

Dæhli står bokført med kun åtte kamper denne sesongen. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo uttrykket i går en bekymring for Dæhli hvis benketilværelsen fortsetter.

— Jeg tenker at Mats var så god for oss sist, og at han hele veien tar nye steg, så på kort sikt gjør det ikke noe. På lang sikt ønsker jeg at alle spillerne spiller mest mulig klubbfotball. Det gjelder selvfølgelig for Mats også. Jeg har god og tett dialog med ham, sa Per-Mathias Høgmo på gårsdagens pressekonferanse. - Hva synes du han bør gjøre?

— Jeg synes han gjør det eneste riktige. Han viser at han vil bli god, trener med laget - og han trener mye ekstra. Mitt råd til ham, er å vise at han til de grader hører hjemme på det laget han er nå. Men hvis det ikke fungerer på sikt, så må man vurdere andre ting, sa Høgmo.

Les også

Dæhli og Eikrem ute i kulden - begge vraket fra Cardiff-troppen

Tirsdag gikk Cardiff City på et dundrende tap mot Bolton. Det norske kjempetalentet er populær både blant fansen og hos journalistene som følger Cardiff tettest, men manager Russell Slade har likevel valgt å holde ham utenfor troppen de siste kampene.

Mener Dæhli ikke passer inn

Wales Online-journalist Terry Phillips omtaler sitt savn av Møller Dæhli i en kommentar i dag.

Han kan forstå hvorfor Dæhli ikke startet kampen ut fra Slades ønske om å spille 4-4-2 både borte og hjemme:

— Problem er åpenbart at det er vanskelig for ham å passe inn i 4-4-2-systemet, skriver Phillips.

Men selv om Phillips aksepterer at det finnes forklaringer på hvorfor Dæhli ikke nødvendigvis bør starte en kamp, kan Cardiff-eksperten ikke forstå hvorfor Møller Dæhli ble med lagbussen til Bolton, og deretter plassert på tribunen.

Ekspert forstår det ikke

20 mann var med i kampdagstroppen, men bare 18 av de får plass i startelleveren og benken. Møller Dæhli og Declan John måtte begge se kampen fra tribunen på Reebook stadium i går.

— Det jeg ikke kunne forstå var hvorfor Slade tok med tre midtstoppere blant innbytterne og holdt Dæhli helt utenfor. Hvorfor var ikke den kreative nordmannen, hvis kvikke føtter, balanse og overblikk innimellom kan lage livet uutholdelig for motstanderne, engang på benken, undrer Terry Phillips.