Fotball

Martial grep sjansen: - Han har jobbet hardere enn noen gang

Stor dag for «uønskede» Anthony Martial: Mål og målgivende. Etterpå vanket ros fra sjefen.

Anthony Martial (midten) jubler etter å ha satt inn 2-0. Her feirer han sammen med Henrikh Mkhitaryan (til høyre) og Juan Mata, mannen som ordnet 1-0.
 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

MANCHESTER UNITED - WATFORD 2–0

Med den komfortable seieren mot Watford er Manchester United for fullt med i medaljekampen i Premier League. Laget har bare tapt tre av 25 seriekamper, og det forrige nederlaget kom helt tilbake til 23. oktober (mot Chelsea).

– Vi var nødt til å vinne. 16 kamper uten tap er en fantastisk rekke, men det ville vært perfekt med et par færre uavgjortkamper på hjemmebane. Det var en vanskelig kamp, og en viktig seier for oss, sier Jose Mourinho.

– Vi spilte briljant

Mot Watford på Old Trafford var det bare et tidsspørsmål før hjemmelaget skulle ta ledelsen. Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic og Henrikh Mikhitaryan misbrukte hver sine store sjanser.

– Vi spilte briljant de siste 10–15 minuttene før scoringen. Målet var nødt til å komme, sier Mourinho.

Les også

Sánchez scoret med hånden i Arsenal-seier

Juan Mata mistet ene skoen etter å ha satt inn 1-0 for Manchester United.

1-0-målet kom etter 32 minutter ved Juan Mata. Mikhitaryan fant Anthony Martial, som igjen slo inn. Zlatan lot balen gå forbi seg, og Mata fikk æren av å sette ballen i mål.

Watford yppet seg litt i starten av 2. omgang, men etter 60 minutter var mye gjort for United da Martial satte inn 2-0.

– Martial fortjener sjansen

Mikhitaryan slo til Zlatan, som igjen fant Martial. Mens Watford-forsvaret var opptatt med å passe på Zlatan, kunne Martial ganske så uforstyrret få sette ballen i mål.

Kampen ble dermed en stor opptur for Martial. Den unge franskmannen har vært inn og ut av laget, men han har avkreftet at han er på vei bort fra klubben. Mot Watford var 21-åringen tilbake i startoppstillingen for første gang på nesten en måned.

– Martial fortjener sjansen. Han har jobbet hardere enn noen gang de siste to ukene, sånn som jeg ønsker – i det stille, men hardt, sier Mourinho.

Les også

Mourinho: – Jeg fikk giganttilbud fra Kina

Anthony Martial i duell med Watford-spilleren Craig Cathcart.

Tett i toppen

Manchester United på 5. plass (48 poeng) er nå 11 poeng bak serieleder Chelsea. Men Chelsea kan øke til 14 poeng med seier borte mot Burnley søndag.

– Vi er et lag som ikke scorer mange mål, så det er viktig å holde nullen. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen, sier Mourinho.

Kanskje enda viktigere for United og Mourinho er at laget har svært kort vei opp til både Tottenham, Arsenal og Manchester City.

Trolig blir det for vanskelig å ta igjen Chelsea, men 2. plassen er godt innenfor rekkevidde.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Manchester United
 2. Zlatan Ibrahimovic
 3. Juan Mata
 4. Premier League