- Umulig å avansere

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=278169&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#278170" target="_blank">VIF — PAOK 1-2:</a></strong> Erik Hagen tror ikke VIF blir å se i neste runde av Europaliga-kvaliken.</p>

OSLO 20090730:VIFs Erik Hagen under Europa League kampen mellom Vålerenga og PAOK Thessaloniki på Ullevaal Stadion torsdag kveld. Kampen endte 1-2. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Etter å ha tapt 2-1 hjemme mot greske PAOK var midtstopper Erik Hagen en svært mutt mann i pressesonen etter kampen.

— Jeg ser på det som en nærmest umulig oppgave å avansere nå, innrømmet Hagen overfor Aftenposten.no.

I Hellas venter en heksegryte av de sjeldne og med seier og to bortemål er PAOK så godt som allerede klare for neste utslagsrunde.

— Det sies å være en av de aller vanskeligste arenaene i Europa å komme til. Det kommer til å bli et enormt trøkk og vi får en veldig vanskelig oppgave med å gå videre, sier VIF-trener Tor Ole Skullerud.

Hadde troen

Torsdagens oppgjør på Ullevaal var preget av et enormt regnvær, men det var grekernes brasilianske venstreback som stjal det meste av showet. Etter halvtimen spilt bøyde han et frispark over muren og helt oppe i vinkelen til gresk ledelse. Vakkert!

Seks minutter senere doblet Zlatan Muslimovic ledelsen. Der og da så det svart ut for hjemmelaget, men Skulleruds menn gav derimot ikke opp. Rett før pause fikk de uttelling ved Jarl-André Storbæk.

- Vi gikk ut etter pause med trua på at vi skulle klare uavgjort og kanskje vinne, sier Skullerud.

Men slik gikk det ikke. VIF klarte ikke å tilrive seg overtaket i kampen og PAOK kontrollerte inn til 2-1 i en jevnspilt og relativt god fotballkamp.

Må vinne i Hellas

Med det utgangspunktet er Vålerenga nødt til å vinne returoppgjøret om en uke, i tillegg må de score minst to mål.

— Det kommer til å bli umulig, gjentar, Panzer-Hagen.

- Hvorfor?

- Fordi de kommer til å være 20 ganger bedre enn i dag¿

Erik Hagen må også operere hoften sin, og blir sannsynligvis ute resten av sesongen. Dermed begynner VIF forsvarsproblemer virkelig å tårne seg opp.

Klossmayor

Savnet av André Muri ved siden av Hagen i midtforsvaret var nok en gang veldig tydelig. Juan Fuenmayor er langt i fra å levere på det nivået som trengs i slike kamper og var stort sett til større hjelp for PAOK, enn for sitt eget lag.

— Vi savner Muri i dag, og vi savner Muri generelt. Han har vært kanskje vår beste og mest stabile spiller i dag og sånne spillere trenger man, sier Skullerud.

Muri ble skadet i kampen mot Tromsø for to og en halv uke siden, da han fikk leggbeinet ut av ledd. VIF-treneren er derfor klar på at han heller ikke returmøtet mot PAOK neste uke kan benytte midtstopperen.

- Det er vanskelig å si når han kan spille igjen, men garantert ikke neste torsdag, sier Skullerud.