Fotball

Bjarnason klar for Basel

Ble ikke enig med Torino om lønn — signerte for Basel.

Birkir Bjarnason flytter til Sveits.
  • Stig Nilssen

Pescara og Torino var nylig enig om en overgang, men avtalen strandet da spilleren krevde mer i lønn.

Torsdag signerte Birikir Bjarnason istedenfor en treårskontrakt med sveitsiske Basel.

Midtbanespilleren var i forhandlinger med Serie A-klubben Torino om lønn, men Leeds ønsket også spilleren. Da krevde Bjarnason mer lønn av den italienske klubben, noe som førte til at klubben trakk seg.

— Det stemmer ikke at jeg var enig med Torino. Det var forhandlinger, men vi var aldri enige. Klubbene var det, sier Bjarnason til Aftenbladet.

Les også

Island tar «en Drillo» 20 år etter

Torsdag ble det klart at den tidligere Viking-spilleren verken blir å se i italiensk eller engelsk fotball kommende sesong. 27-åringen har skrevet under en kontrakt med Basel fra Sveits. Han bytter dermed ut Pescara.

— Basel er ett steg opp for meg. Det er en stor klubb som har gode sjanser til å spille mesterliga. Neste år er vi direkte kvalifisert og slipper den siste kvalifiseringsrunden, sier islendingen til Aftenbladet.

Bjarnason skrev en treårskontrakt med Basel.

Bjarnason gikk i 2011 fra Viking til Standard Liège, før han ble hentet til Pescara på lån i en sesong og permanent i en halv sesong. Da gikk turen videre til Sampdoria. Etter en sesong i Serie A-klubben var midtbanespilleren tilbake i Pescara, som dette året har spilt på nivå to i Italia

Den islandske landslagsspilleren får trolig muligheten til å spille mesterligafotball denne sesongen. Basel kom i 2012/13-sesongen til semifinalen i turneringen. De to siste sesongene har klubben røket ut i gruppespillet.

(Aftenbladet / ©NTB)

Les også

  1. Bjarnasons Pescara tapte opprykksfinalen

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Birkir Bjarnason