Fotball

Søderlund: - Sjokkert da jeg så at han reddet

Alexander Søderlund om straffemissen på overtid.

GOD REDNING: Lazio-keeper Etrit Berisha strekker seg så lang han er og redder Alexander Søderlunds straffespark.
  • Christian Skare Stendal

LAZIO — ROSENBORG 3-1

ROMA (adressa.no): Kampen var avgjort. Rosenborg hadde tapt.

Men sekunder før overtiden løp ut fikk RBK straffespark på Stadio Olimpico, og Alexander Søderlund fikk muligheten til å bli tomålsscorer og pynte på sluttresultatet.

Alt han trengte å gjøre var å sette straffesparket i nettet og det hadde endt 3-2 til Lazio.

Søderlund sendte ballen nede til høyre for keeper Etrit Berisha, men Lazios sisteskanse var lynkjapt nede og fikk slått unna ballen. Til Søderlunds store overraskelse.

BETENKT: Alexander Søderlund misbrukte straffesparket på overtid, og kampen endte 3-1 til Lazio.

— Jeg kan ikke huske at jeg har tatt en bedre straffe på en lang stund. Det var en fantastisk redning, og jeg ble sjokkert da jeg så ham redde den, sier spissen.Tidligere i kampen hadde Rosenborgs toppscorer satt en heading i stolpen, en annen heading i mål og en tredje heading like utenfor. Og etter kampen sier han som sant er:

— Jeg kunne nok hatt minst to, kanskje tre-fire scoringer i dag.

Les også

  1. RBK-sjefen slakter eget forsvarsspill

  2. RBK poengløse mot ti mann i Roma

— Kan ha blitt for tøffe

Om stolpeheadingen, som kom etter 35 minutter på stillingen 1-0 til Lazio, sier Søderlund at det «var selvfølgelig kjipt, det».

NÆR: Søderlund header i stolpen.

— Noen ganger er det sånn. Det gikk litt i mot i dag. Det er tungt, men vi skal nok komme tilbake. Vi legger oss ikke ned og dør.- Vi følte vi hadde bra kontroll, men Lazio var livsfarlige når de fikk kontre. Det er synd vi ikke fikk demmet opp. Vi var kanskje litt for tøffe, og burde muligens holdt litt igjen, sier spissen.

For selv om Rosenborg står med magre ett poeng etter de tre første europaligakampene, er det et rimelig offensivt mannskap som skal gyve løs på de siste tre.

— På dette nivået blir vi straffet knallhardt når de får en mulighet. Vi må kanskje ha litt bedre balanse i laget og være litt mer forsiktige. Men vi viser igjen at vi har noe å komme med. Vi kan spille ut disse lagene her, sier Søderlund, og konkluderer med at hjemmekampen mot Lazio kan være et fint tidspunkt for å plukke tre poeng.

— Vi vet at vi er minst på høyde med dette laget her.

- Vi kunne stått med ni poeng

Jørgen Skjelvik hadde en av sine bedre opptredener i RBK-drakten. Det var han som sørget for at Lazios Mauricio ble utvist etter fem minutter, og han var et konstant uromoment på venstreflanken. Også han traff stolpen ved en anledning, og han hadde en lekker målgivende til Søderlunds scoring.

Han er inne på samme sporet som sin angrepsmakker.

— Man trenger mer kynisme og nøyaktighet, og vi må være konsentrerte i nitti minutter. Vi har ikke råd til feil, og det har vi gjort litt for mange av i de tre første kampene. Det har ført til at vi har ett poeng, og det er dritsurt når vi føler vi kunne stått her med ni, sier han, og mener det slett ikke er kjørt med tanke på avansement.

— Jeg ser ikke bort fra at vi skal ta ni poeng på de tre siste kampene, sier Skjelvik.

Les mer om

  1. Europa League
  2. SS Lazio
  3. Rosenborg BK