Fotball

Tromsø vil forlenge drømmerekka

Det er grunn til optimisme i TIL-leiren foran lørdagens bortekamp mot Stabæk. Gutan har nemlig et meget godt tak innbyrdes, og har vunnet de fire siste oppgjørene sørpå.

Remi Johansen klinker til på dagens trening, mens Jonas Johansen (til venstre) og Marcus Hansson følger med.
 • Anders Rossvoll

TIL har riktignok spilt syv strake seriekamper på rad uten å vinne, og kun vunnet én bortekamp denne sesongen. Allikevel trives de meget godt på bortebane når motstanderen heter Stabæk.

I 2010 vant Gutan 1-0 i kampen som faktisk ble spilt på Ullevaal, mens det ble 4-2 året etter i Telenor Arena. Forrige seriemøte sørpå ble spilt i 2012 da TIL slo Stabæk 1-0 på Nadderud etter scoring av Ole Martin Årst.

I oppkjøringen i vår møttes også TIL og Stabæk på Østlandet. Da ble kampen spilt på kunstgresset utenfor Nadderud, og dermed har Gutans fire siste bortekamper mot Stabæk utrolig nok blitt spilt på fire forskjellige baner. I treningskampen i mars var TIL ”som vanlig” best, og vant 2-0 etter to scoringer av Gjermund Åsen.

– Veldig klar

– Det er greit å vite at vi har hatt et forholdsvis godt tak på dem, men statistikk kan jo brukes til så mangt. Vi har i hvert fall gjort våre vanlige forberedelser og er klare for kamp, forteller Remi Johansen etter dagens trening.

Midtbanespilleren har slitt med en vond ankel i det siste, og startet de tre siste seriekampene på benken. I morgen kan han få sjansen igjen fra start ettersom både Mikael Norø Ingebrigtsen og Gjermund Åsen betegnes som usikre.

– Ankelen har bedret seg veldig den siste uke, og hvis jeg får sjansen fra start er jeg veldig klar, forteller Johansen.

Stabæk uten Diomande

Morgendagens motstander, Stabæk, har hatt en meget god sesong og ligger på 2. plass med syv serierunder igjen å spille. For et par uker siden mistet de imidlertid sin viktigste offensive brikke i Adama Diomande, og i de to kampene uten spissen har Stabæk tapt mot både Odd og Rosenborg.

– Et gunstig tidspunkt å møte Stabæk på?

– Ja, det er det jo for så vidt. Uansett legger vi ikke noe mer i det, for Stabæk er et såpass bra lag at de er ikke avhengig av bare én spiller for å prestere. Det blir en tøff kamp, men en jækla artig kamp, sier Remi Johansen og smiler.

Ny kamp igjen allerede på onsdag

Stabæk tapte borte mot Rosenborg på søndag, og er elleve poeng bak trønderne. Dermed er de ute av gullkampen, men til uka skal de ut i nok et viktig oppgjør.

Da reiser de tilbake til Trondheim for å møte Rosenborg i semifinalen i cupen. Men selv om de har cupkampen i bakhodet tror ikke TIL-trener Bård Flovik at det har noe å si for morgendagens kamp.

– Kjenner jeg Stabæk-trener Bob Bradley rett, så har han fullt fokus på neste kamp, og ikke på den de har til uka, sier Flovik som heller ikke mener at det nødvendigvis trenger å være positivt at Stabæk har tapt to kamper på rad.

– De vil nok mobilisere ekstra for å komme tilbake på vinnersporet, men vi er klare for oppgaven, forteller Flovik.

 1. Les også

  Tromsø-talent kobles til Bayern München: - Helt ukjent for meg

 2. Les også

  Her må TIL-juvelen ta telling - usikker mot Stabæk

 3. Les også

  TIL-spiller fikk ikke i seg mat på en uke

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Ekspert om at broen er knekt flere steder: – Virker litt underlig

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5