Fotball

Juventus slapp inn mål for første gang siden november, men gikk enkelt til finalen

Plassen i Champions League-finalen var aldri truet for det italienske storlaget.

Juventus 2–1 Monaco (4–1 sammenlagt)

Juventus-nullen sprakk, men finaleplassen i mesterligaen ble sikret. Monaco var uten reelle sjanser da hjemmelaget vant 2-1 i Torino tirsdag.

Det ga 4-1 sammenlagt for "Juve" i semifinalen. Italienerne hadde ikke sluppet inn mål i mesterligaen siden Sevilla scoret tidlig 22. november. Nullen holdt i 690 minutter.

– Vi har greid å ta oss til Cardiff. Jeg kan ikke si at det var målet vårt, for det betyr ingenting å komme til finalen om vi ikke vinner den, sa keeper Gianluigi Buffon ifølge uefa.com.

Det var unggutten Kylian Mbappé (18) som skjøt hull på statistikken i annen omgang. Det var en enkel scoring der han bare puttet ballen i mål fra kort hold.

Der var hans 19. mål på de siste 21 kampene for Monaco, og alt taler for at han forsvinner til en større klubb i løpet av sommeren.

Overgangssummen blir rekordhøy for en spiller på hans alder.

Les også

Nyhetsbyrå: FIFA etterforsker Manchester United-overgang

Gunners best

Arsenal har mesterligarekorden med 995 minutter sammenhengende uten å slippe inn mål. Det skjedde i 2005-06-sesongen.

Veteranen Gianluigi Buffon står bak et monster av et forsvar, men tirsdag glapp det på hjemmebane. Han måtte i sin 150. europacupkamp hente ballen fra Juventus-nettet for første gang på akkurat 600 minutters spill i kampene han har spilt i denne sesongens Champions League.

Han kan likevel absolutt vinne mesterligaen for første gang i år.

– Alle trodde min forrige finale ville bli min siste, og jeg må innrømme at jeg også trodde det. Med hardt arbeid kan drømmer bli sanne, sa Buffon, som nylig uttalte at en mesterligatriumf vil bli den største glede i karrieren hans, sammen med VM-tittelen i 2006.

Bryter trenden?

Juventus er kapabel til å stoppe hvem det måtte være på en topp dag. Mario Mandzukic og Dani Alves scoret før pause tirsdag. Det gjorde at alt snev av spenning ble borte. Sistnevnte ordnet 2-0 med et kjempeskudd.

Juventus-trener Massimiliano Allegri var meget irritert etter baklengsmålet. Han tok seg ut i teknisk område og gestikulerte.

Real Madrid har 3-0 å gå på før onsdagens returkamp borte mot Atlético Madrid. Dermed skal det svært mye til for at Real ikke spiller finalen mot Juventus.

Ingen lag har klart å forsvare Champions League-tittelen siden overgangen fra serievinnercupen. Real Madrid kan bryte den forbannelsen i Cardiff lørdag 3. juni.

Les mer om

  1. Juventus FC
  2. AS Monaco