Fotball

Viking-bloggen: «De har lov å slå ut håret litt nå»

Viking-blogger Ingve Bøe er i ekstase etter seieren i lokalderbyet.

Ingve Bøe er Aftenbladets Viking-blogger.
  • Ingve Bøe
    Ingve Bøe

Dette blir en kjapp og kort blogg som beskriver rammen, følelsene og viktigheten av gårdagens kamp. Detaljer får de drevne journalistene komme med. Må selv stryke bunadsskjorten …

Fullpakket stadion og endelig en prestasjon i topp klasse som bør gjøre at vi alle stiller mot Ålesund neste tirsdag. Når kreativiteten og innsatsen blir som i går vinner vi og topper tabellen. Da bør dere som lagde stemming i går, samt dere som av ulike årsaker ikke kunne komme, stille opp.

Les også

Viking-show av de sjeldne da Sandnes Ulf ble knust

Bøe håper Berntsen slo seg løs med noen ekstra feite sjokoladeplater etter seieren onsdag kveld.

Av og til kan med få ord være på sin plass for å beskrive hvordan vi som var der så det:

Viking kom, vant og Sandnes Ulf forsvant.

Dette var fremfor alt en lagseier med prestasjoner som fikk publikum ekstatiske, jublende og i et fantastisk velvillig humør. Viking var friske og svarte angrepsvillige alle som en. Viking løp, taklet og skulle bare vinne dette nabooppgjøret.

De med det store ekstra:

Tommy – tre mål, kongejobb hele kampen. Zymer på hogget, kreativ og taklingssterk av alle ting. Tripic kan lure en gjeng i en telefonkiosk. Torsteinsbø klinisk når sjansen bød seg. Leo dominant der bak og spiller som en med flere år på «rauå». Julian sugde tak i midtbanen med stil og sto løpet ut. Beste kamp i år. Ingen tvil.

Les også

Berntsen danset samba da Viking leverte festfotball: – I perioder var det helt magisk

Uheldige og udyktige defensivt

Sandnes Ulf var ikke heldig med sine defensive jobber i hele første omgang. Feil florerte og et villig Vikinglag lot seg ikke be to ganger og kjørte over motstanderen. 3–0 etter 15 minutt og 4–0 til pause. Dette scenarioet hadde ingen tenkt på. Ikke du heller, så ikke prøv deg. Våre naboer har nemlig et solid forsvar, men ble avslørt av våre herlige gutter denne gangen.

Publikum godt over 15.000 i tallet gikk til pause med latter, positivitet og glede. Endelig bestemme vi alt på vår bane! Det er som regel en håpløs oppgave å gjenskape en slik omgang. Så også i kveld. Viking ga Sandnes Ulf en lillefinger som resulterte i to enkle scoringer. 4–2. Skulle vi atter gå på en smell i 2. omgang? Men absolutt ikke.

Angrepet som gjorde slutt på motstanden

Et gjennomført vakkert angrep der hele stadion ropte at Danielsen måtte skyte – ja, da ventet han ut motstander, løftet blikket og la en følsom perfekt cross rett på labben til Zymer, nå på venstrekanten. Han igjen tok ned ballen og la like perfekt inn til Tommy. Pang. 5–2 og kampen var vunnet.

Slå ut håret!

I går håper jeg hele stallen og støtteapparat slapp seg løs med noe skikkelig godt i koppen. Bjarne kan kose seg med noen ekstra feite sjokoladeplater. Det er fortjent så det holder. En aldri så liten markering etter en solid vunnet kamp er et soleklart moralistisk grep. Byens lag har lov å slå ut håret litt nå.

Vi ser dere neste gang i Folketoget våre stolte vikinger. Mye kjekkere der i år.

Det er god tid til trening og opplading før neste viktige kamp. Da fylles stadion igjen.

Vi « blogges «

Les mer om

  1. Blogg