Fotball

Preget Berisha tok farvel - velger Nürnberg eller Kaiserslautern

Med blant andre tyske Kaiserslautern på tribunen sa Veton Berisha farvel til Viking-fansen med to scoringer og en praktkamp.

  • Stig Nilssen

VIKING — SARPSBORG 3-1:

JÅTTÅVÅGEN (aftenbladet): - Jeg har sagt farvel til spillerne i garderoben. Det var veldig trist og ikke behagelig. Samtidig var det stort å høre applausen og se folk reise seg da jeg ble tatt av banen, forklarer Veton Berisha overfor Aftenbladet.

Med utgående kontrakt om to dager kunne ikke Veton Berisha gitt seg selv bedre reklame enn han gjorde mot Sarpsborg. To praktfulle scoringer og storspill ellers har sannsynligvis gjort forhandlingsjobben til agent Jim Solbakken lettere de neste dagene.

Nürnberg eller Kaiserslautern

TAKK OG FARVEL: Veton Berisha takker fansen sammen med Kristoffer Haugen i det som var spissens siste kamp for Viking.

Det har lenge vært klart at Berisha kommer til å forlate Viking nå. 21-åringen har allerede flere stående tilbud, men har bevisst ikke sett på dem før han snakket med sin agent etter kampen søndag kveld.Med 11 scoringer på 14 seriekamper tyder det meste på at han takker ja til en klubb i Tyskland i løpet av kommende uke.

Aftenbladet vet at det finnes en lang rekke av klubber som er interesserte i den unge angriperen, men at det nå skal stå mellom Nürnberg og Kaiserslautern. Berisha og Solbakken drar trolig til én av klubbene for å gjennomgå medisinsk test og forhandle ferdig tirsdag.

Berishas agent, Jim Solbakken, hadde tatt med seg 2. Bundesligaklubben Kaiserslautern til søndagens kamp mot Sarpsborg. Klubben som ble nummer fire forrige sesong i nest øverste divisjon i Tyskland var til stede med både sportsdirektør og sjefsspeider.

Artikkelen fortsetter under høydepunktene:

De kan umulig ha blitt mindre interessert etter at angriperen dunket inn to mål og spilte til en åtter på Aftenblad-børsen. Aftenbladet kjenner til at det etter kampen mot Sarpsborg ble diskutert økonomiske betingelser og rammer for en eventuell overgang til Kaiserslautern.

Bekymret Granfelt

Veton Berisha er ikke redd for at en interessert klubb skal hente ham fordi han er Bosman-spiller og således ikke vil koste mer enn 2,5 millioner kroner i utdanningskompensasjon.

— Nei, jeg frykter ikke det. Jeg vet hva jeg står for. Prestasjonene mine denne sesongen taler for seg selv, sier Berisha etter de to scoringene som sørget for at et destruktivt og tafatt Sarpsborg ble slått 3-1. På tribunen satt Vikings styreleder Charlie Granfelt og konstaterte at oppturen for klubben ser ut til å fortsette. Men han er overhodet ikke begeistret for at Berisha pakker bagen og forlater klubben billig.

— Jeg synes ikke noe om dette. Det er en svært dårlig forretningsmodell. Spillere av dette kaliberet skal selges til markedspris. Jeg vil gjette at Berishas verdi ville vært 8-12 millioner kroner dersom han hadde kontrakt ble solgt, sier Granfelt som samtidig vil ønske spilleren lykke til videre.

- Velkommen tilbake

Viking-trener Kjell Jonevret feiret 53-årsdagen sin med nye tre poeng. Han var glad for fangsten, men i likhet med andre ikke fullt så glad for at toppscoreren forsvinner.

-Dette har hele tiden vært Berishas plan, og jeg kan faktisk skjønne at han gjør det. Vi får være takknemlig for de 25 poengene han har bidratt til på 14 kamper. Nå fikk han en fantastisk avslutning, men blir det kaldt på en benk et eller annet sted, er han hjertelig velkommen tilbake, påpeker Jonevret.

- Hvordan blir Viking svekket uten Berisha?

— Bödvarsson blir bedre og bedre, og gjorde en veldig bra kamp mot Sarpsborg. Sulieman Abdullahi har også gjort sine saker bra. Vi får se framover, svarer Jonevret.

Les også

  1. Berisha herjet med tysk klubb på tribunen

  2. Se Berishas utrolige avskjed med Viking

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK
  3. Sarpsborg 08