Fotball

Skullerud: - Vi kjempet som løver

Treneren så positive tegn på Lerkendal. Men Molde-gjengen tenker ikke på gull.

Tor Ole Skullerud og Molde kom for tre poeng, men måtte reise hjem med ett. I bakgrunnen er Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.
  • Ørjan Handal Dimmestøl

ROSENBORG-MOLDE 1-1

LERKENDAL (rbnett.no): Det var store forventinger til lørdagens toppoppgjør i Trondheim.

Molde besøkte sin erkerival Rosenborg og skulle bevise at de fortsatt var en kandidat for gullet. Ett mål fra Alexander Søderlund, som ble etterfulgt av et komisk selvmål fra André Hansen, skulle derimot sørge for at trønderne fortsatt har god margin.

Tor Ole Skullerud sier spillerne har tro på seg selv, og mener de ikke har sett ut som et gullag.

Les også

- Han er seriens største tulling og en klovn

Varierende prestasjoner har sørget for at fjorårets rekord-Molde har falt bakpå, og nå er luken blitt for stor ifølge Moldes trener.

— Vi kommer her med masse selvtillit. Det ser du i første omgang. Spillerne har tro på seg selv, men det er fortsatt 11 poeng opp til Rosenborg. Vi for se om vi kan knappe det inn til høsten men det kommer til å bli steintøft. Alle skjønner det, sier Skullerud etter kampen.

- Tenker ikke mye på gullet

Vegard Forren sa forrige runde til Rbnett at MFK måtte dra til Lerkendal for å vinne.

Midtstopperen sier seg fornøyd med prestasjonen, men mener det nå er vanskelig å ta igjen trønderne. Fokuset nå må være å ta tre-poeng i kampene som kommer. Det er forsvarskollega Martin Linnes enig i.

— Vi tenker ikke så mye på gullet. Vi er forholdsvis fornøyd med uavgjort. Det er ikke her vi blir seriemester, det er i andre kamper vi har gjort feil. Det er ikke vits å tenke på det nå. Vi må få i gang spillet vårt og ta regelmessige tre-poeng. Så får vi dra en plan opp av skuffen om det etter hvert skulle åpne seg en mulighet.

Les også

RBK-keeperen etter tabben: - Feil å skylde på meg

— Kjempet som løver

Molde startet kampen best og holdt trykket oppe lenge. På slutten begynte flere av de blå å slite med kramper, og da tok Rosenborg mer kontroll.

— Vi gjør en veldig god første time, men klarer ikke å holde sammen. De siste 20 minuttene kjemper vi heroisk for å henge sammen. Da ble det noen store sjanser i mot som vi ikke likte, men vi kjempet som løver hele veien og det er jeg fornøyd med, oppsummerer Skullerud.

Rosenborg har fortsatt 11 poengs luke til fjorårets seriemester, og det blir vanskelig for Molde å forsvare gullet.

Serielederen ser solid ut og Molde må nok vinne nærmere alle kamper. Neste hinder blir borte mot Sarpsborg 08 i 15. runde av serien.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Viking2312564340341
4Kristiansund2212372925439
5Rosenborg22115645291638
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK
  3. Molde FK