Fotball

– Hva med en scoring igjen, Harmeet?

Moldes sentrale midtbanespillere står uten scoringer i eliteserien denne sesongen.

Harmeet Singh kan ha funnet veien, og Mathias Moström og Mohamed Elyounoussi syntes også det sto bra til under fredagens treningsøkt.
 • Jan H. Indbjør

– Du har vel sjekket det, så du vet det nok, var det kjappe svaret fra MFKs midtbanedirigent på vårt spørsmål om han hadde telt opp årets fulltreffere.

Spørsmålet ble nok oppfattet som mer provoserende enn det var ment.

Følg Molde-Bodø/Glimt direkte kl. 18

Andre roller

Og for sikkerhets skyld: Det er ikke Romsdals Budstikkes forventning at Harmeet Singh og Etzaz Hussain – som stort sett har vært tildelt de sentrale midtbanejobbene gjennom denne sesongen, skal toppe scoringslista.

– Nei, det har jo med rollene og posisjonene i laget å gjøre. Det viktigste for meg er å styre spillet og skape målsjanser for de andre, og i dette MFK-spillet ligger jeg djupere på banen enn jeg har gjort i tidligere klubber, sier Harmeet Singh.

MFK-trener Tor Ole Skullerud sier det slik:

– De må balansere laget og vurdere risikoen, det er deres oppgaver først og fremst.

Tre mål i 2014

Harmeet Singh scoret tre seriemål i fjor – det første på et susende og velplassert langskudd mot Rosenborg, de to andre på straffespark – mot Bodø/Glimt(!) og Viking.

Etzaz Hussain scoret ett seriemål i fjor, det samme gjorde Daniel Berg Hestad – begge mot Odd. Hussain har hatt mest spilletid av de to i år, og var nær scoring med et stolpeskudd fra 20 meters hold i den målløse kampen mot Vålerenga. Vi vet jo at skuddfoten egentlig er bra.

– Og det kan jo hende vi skal fyre av litt oftere. Men det er altså ikke vår primære oppgave, og derfor har det heller ikke vært et tema, slår Harmeet Singh fast.

Fire på topp

MFK har scoret 35 mål på sine første 16 seriekamper i år – med fire på topp: Ola Kamara 9, Mohamed Elyounoussi 8, Tommy Høiland 7 og Sander Svendsen 6. Agnaldo, Joona Toivio, Vegard Forren og Martin Linnes har scoret ett hver, og i tillegg er scoringa mot RBK regnet som selvmål.

Les også

 1. Lett Molde-trekning?

 2. Strømsgodset - MFK utsettes

 3. Skullerud: - Vi vet hva som venter - mot Bodø/Glimt

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Harmeet Singh
 3. Etzaz Hussain
 4. Molde FK