Fotball

David Nielsens erstatter fikk humøret tilbake i Godset

Mannen som alltid leder kamp i kortbukser lette og fant frem til «gamle» Godset.

NY TRENER: Bjørn Petter Ingebretsen showet med publikum etter seieren i trenerdebuten. Foto: Digitalsport

 • Kurt Haugli

DRAMMEN (Aftenposten): Godset-trener David Nielsen ble sendt på dør tirsdag. Dermed var det en åpning for spillerutvikler Bjørn Petter Ingebretsen, bare kalt BP i Drammen. En mann som har vært i Strømsgodset i snart 10 år. Det skulle gi nye tanker, nye muligheter og ny inspirasjon for klubben som har prestert dårligere enn forventet i første del av sesongen.

Les også

Godset banket Lillestrøm med Deila og Ødegaard på tribunen

Humøret tilbake

 • Spillergruppen har respondert veldig bra og de har gjort det vi har jobbet med. Vi har skapt humør, trygghet og vi har vært veldig godt forberedt til denne kampen, fortalte nytreneren Ingebretsen etter seieren.

Mannen som lover at han aldri kommer til å stille i annet enn kortbukser på sidelinjen, smilte forsiktig, ja nesten lurt, etter at han hadde sørget for at Strømsgodset fikk den effekten de hadde håpet ved å si opp treneren.

 • Jeg var aldri i tvil om at jeg skulle ta jobben da muligheten var der, fortalte Ingebretsen.
 • Kortbukser og T-skjorte kler jeg meg i fordi jeg svetter så grusomt, sa han. Selv ikke novemberkulden skal få ham til å kle seg i annet, mente han.

Indirekte kritikk

En plass like under midten av tabellen er ikke tilfredsstillende for et lag som ble seriemester for halvannet år siden. Nytrener Ingebretsen la ikke opp til noen revolusjon. Men han hadde flyttet veteran og assist-sjef de siste sesongene, Øyvind Storflor, tilbake på høyrekanten. Ellers var det en lagoppstilling som i stor grad lignet den David Nielsen startet med i flere kamper denne sesongen. Mest merkbart var kanskje formasjonsendringen til en tydeligere 4-3-3 formasjon i perioder av kampen. Han kom med en indirekte kritikk av måten Nielsen hadde brukt veteranen Storflor.

 • Han spiller i hvert fall på riktig plass nå, slo 48-åringen fast.

Må øve på forsvarsspill

I første omgang slet Strømsgodset selv om de hadde et overtak i banespillet. I andre omgang var laget fra Drammen til å kjenne igjen. Aggressive når motstanderen hadde ballen og rask til å etablere et angrepsspill når de vant ballen.

Det var etter et brudd på midt på banen at de til slutt scoret. Martin Rønning Ovenstad kjempet til seg en ball og sendte den til Gustav Mendoca Wikheim som lurte på offsidegrensen. Men Wikheim var ifølge assistentdommeren på den riktige siden og kom alene med Lillestrøm-keeper Arnold Orige. Orige ble rundet elegant og ballen satt i et åpent mål.

 • Det offensive spillet er jeg fornøyd med. Forsvarsspill må vi øve mer på. Det er tilfeldigheter som gjør at vi holder nullen i dag.

Det var første kamp denne sesongen at Strømsgodset ikke slapp inn mål. Men det kunne ha gått galt flere ganger. Selv om Lillestrøm aldri hadde noe tak på kampen, så spilte de seg til et lite knippe sjanser de burde ha scoret på.

 • Dette kunne gått begge veier. Det var jevnt utpå der, sa Lillestrøm-klippe Frode Kippe som måtte ut allerede i første omgang med skade.

Det ble et omstridt rødt kort som på mange måter avgjorde kampen. Knappe ti minutter før slutt ble Bonke Innocent utvist. Godset gikk på en siste offensiv som til slutt ga uttelling da stortalentet Iver Fossum la på til 2?0. Seiersrekken til Lillestrøm var brutt. Strømsgodset hadde fått umiddelbar uttelling på trenerskiftet tirsdag denne uken.

PS1! Forholdet mellom David Nielsen og ledelsen i Strømsgodset er ikke verre enn at den nylig sparkede treneren fikk blomster av Strømsgodsets sportssjef i pausen under stor applaus fra de trofaste på Marienlyst denne ettermiddagen.

PS2! Martin Ødegaard var tilbake på Marienlyst. Også han fikk blomster av Jostein Flo og ble kort intervjuet av sportssjefen. Ødegaard slo fast at det var fint på Santiago Bernabeu og minst like fint på Marienlyst. Jubel fra alle kanter av stadion.

PS3! Bare et par rader bortenfor Ødegaard satt tidligere Godset-trener Ronny Deila som også var tilbake på gamle trakter etter sin første sesong som Celtic-trener.

Les også

 1. Ronny Deila: - Jeg hadde alt å tape

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt96212171420
2Molde962123111220
3Kristiansund850378-115
4Rosenborg94232014614
5Vålerenga93421513213
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. Lillestrøm SK