Cardiff vurderer å bytte til blått igjen

Fansen har aldri akseptert de røde draktene. Nå kan Cardiff-eier Vincent Tan se seg tvunget til å skifte tilbake til blått igjen.

Cardiff-eier Vincent Tan byttet fra blått til rødt da han overtok klubben.

Styret i den walisiske fotballklubben skal diskutere fargebyttet på et møte fredag. Tidligere i uken var deler av Cardiff-ledelsen i møter med fansen, som ser at «Bluebirds» igjen ikler seg blå hjemmedrakter. Tan kjøpte klubben i 2010, to år senere endre han draktfargen til rødt.

— Jeg tror Vincent sterkt vil vurdere dette, sier Cardiff-formann Mehmet Dalman til BBC.

Supporterne har gitt klar beskjed om at de ikke lenger vil se sine helter spille i rødt.

— Jeg tror ikke på noen ting før jeg ser dem løpe utpå banen i blått, sier supportersjefen Tim Hartley.

Vil lytte

Tan, en malaysisk forretningsmann, var ikke med på møtet med supporterne. Dalman har lovet å ta opp den betente saken på et videomøte med Tan fredag.

— Han vil lytte og vurdere. Vincent Tan reddet klubben da den trengte en redningsmann. Han vil aldri forlate klubben i problemer. Samtidig er det tydelig at supporterne vil gjenforenes med Tan. Det er veldig tydelig, sier Dalman.

Så gjenstår det å se om Tan er villig til å skifte tilbake til den blå fargen.

— Dersom et samarbeid krever fargebytte og ny klubb, må vi se på det. Kun en sterk person som Vincent kan håndtere dette. Jeg tror han er beveget over den støtten supporterne viste, sier Dalman om møtet med klubbens harde kjerne.

Fansen uteblir

Tilskuertallene har rast voldsomt etter at Cardiff rykket ned fra Premier League. Fansen har lovet å komme tilbake dersom de igjen får blå drakter.

— Folk kjøper ikke supporterutstyr i rødt, folk kjøper ikke røde drakter. Folk kommer ikke på kamp fordi de ikke liker at vi ikke spiller i blått. Med litt fornuft, kan vi alle legge dette bak oss og stå sammen for «The Bluebirds», til klubbens aller beste, sier supportersjef Hartley.

Nå håper Hartley at Tan svarer ja før lørdagens møte med Fulham.

— Dersom vi får lovnader før lørdag, kan jeg forsikre om at kampen mot Fulham vil være fylt til randen av folk som roper navnet til Vincent Tan, sier Hartley.

Cardiff under Tan:

  • Kjøpt i mai 2010. Sletter gjeld og lover å løfte klubben.
  • Endrer Cardiff legendariske drakt fra blått til rødt i juni 2012. * Rykker opp til Premier League i april 2013. * Klubben ligger på trygg plass, men sparker manager Malky Mackay i desember samme år.
  • Ole Gunnar Solskjær hentes inn som erstatter, men klarer ikke redde laget fra nedrykk i mai 2014. * Høsten 2014 får Solskjær sparken etter svake resultater.

(©NTB)