Fotball

Ny Alfheim-helt reddet poeng for Tromsø

Runar Espejord (19) kom inn fra benken og reddet poeng for TIL hjemme mot Aalesund.

svp://101689?view=bt
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

TROMSØ — AALESUND 1-1

ALFHEIM (itromso.no): TIL var nærmest å ta ledelsen i hjemmekampen mot Aalesund da venstreback Kent-Are Antonsen fikk tid til å lade kanonen fra vel 18 meter. Dessverre for TIL gikk skuddet rett på AaFK-keeper Sten Grytebust.

Aalesund svarte kjapt og var nære på å gå opp i ledelsen kun to minutter senere da Peter Orry Larsen fikk stå umarkert på fem meter, men headingen gikk heldigvis like til side for mål.

Brassespark

Etter vel kvarteret ble Gjermund Åsen spilt fri på høyresiden, men trønderens avslutning var ikke mye å skryte av og trillet rett inn til Grytebust.

TIL slet med å skape store sjanser, men etter 25 minutter nådde Remi Johansen fram på en corner, men headingen under press gikk til side for mål.

TROMSØ-HELT: Runar Espejord har scoret mot Aalesund. Unggutten reddet poeng for TIL.

Med Christian Landu-Landu ute med karantene, var det duket for debuten fra start for kroatiske Marin orsulic som viste seg fram like etter halvtimen da han forsøkte et brassespark inne i Aalesunds felt, men også den avslutningen ble for svak.Ingen av lagene greide å skape noe det siste kvarteret og dermed var det målløst til pause på Alfheim.

Marerittåpning

2. omgang åpnet på verst tenkelig måte for TIL da Jo Nymo Matlands presis slåtte corner i 51 minutt førte til et selvmål fra TIL. TIL-spillerne greide ikke å klarere ballen og det kunne se ut som det var Remi Johansen som var sist på ballen.

Uansett hvem som var sist på ballen av spillerne, var faktum at mål ble det til bortelaget og dermed en verst tenkelig start på 2. omgangen.

I et forsøk på å snu kampen gjorde Bård Flovik grep fra benken og tok ut midtbanespiller Gjermund Åsen og satt inn spisstalentet Runar Espejord med halvtimen igjen å spille.

Etter 67 minutter satt høyreback Hans Norbye på turboen og dro seg inn i banen, men avslutningen fra skrått hold ble reddet av Sten Grytebust.

Tente håpet

Etter kun 11 minutter på banen viste Espejord seg fram.

Et frispark av Thomas Kind Bendiksen ble slått inn i feltet og stusset ned av Simen Wangberg til Runar Espejord.

Unggutten tok rolig ned ballen feilvendt, snudd seg og skjøt iskaldt mot mål, via en AaFK-spiller og rett inn i nettmaskene. Håpet om tre poeng var igjen tent av en 19-åring fra Tromsø.

Mot slutten pådro Zdenek Ondrasek seg gult kort, som betyr at han må stå over neste kamp borte mot Molde i Rosenes by.

Etter prestasjonen mot Aalesund er det mye som tyder på at Espejord da vil få sjansen fra start.

Etter 1-1-scoringen dabbet kampen litt av og det var mye frustrasjon å spore ut på Alfheim-matta fra begge lag, som slet med å skape de helt store sjansene.

Med tre minutter igjen å spille holdt Morten Moldskred på å senke gamle lagkamerater fra hjembyen da TIL-backen dro seg fram høyt i banen og fikk avsluttet fra vel 16 meter, men dessverre rett på Sten grytebust.

Med fem minutter tilleggstid greide TIL å sette press på Aalesund i sluttminuttene og var svært nære å ta alle tre poengene, men det ble bare nesten.

Poenget førte TIL forbi Mjøndalen på bedre målforskjell og «Gutan» er nå oppe på kvalikplass, poenget bak Start på sikker plass.

Les også

De Lanlay nektet å juble da han scoret mot gamleklubben

svp://101689?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL
  3. Aalesunds FK