Fotball

Advarer mot å undervurdere Manchester United: - De er som et såret dyr

Returoppgjøret på Old Trafford blir en av Liverpools viktigste kamper denne sesongen.

Luis van Gaal (t.h) og Manchester United står mellom Liverpool og en plass i euroaligaens kvartfinale. Liverpool-manager Jürgen Klopp vet han har overtaket foran returen på Old Trafford. Foto: NTB Scanpix

Tidligere Liverpool-spiller Gary McAllister tror lagets kontringsstyrke sikrer europaligaavansement mot Manchester United torsdag. Likevel advarer skotten mot å undervurdere rivalen.

Les også

Liverpool kjørte over United i historisk oppgjør

Liverpool vant første møte 2-0 på Anfield, og Jürgen Klopps mannskap sikret seg med det et sterkt utgangspunkt før returmøtet på Old Trafford. Klubbambassadør McAllister (51), som tirsdag var i Oslo for å promotere en av Liverpools fotballskoler, ser fram til oppgjøret.

Tidligere Liverpool-spiller Gary McAllister var også en del av trenerteamet til manager Brendan Rodgers. Her sammen med Steven Gerrard. Foto: NTB Scanpix

— Det blir en «massiv» kveld. Liverpool imponerte stort i første kamp, og jeg synes faktisk at 2-0 var et flatterende resultat for United. Seieren kunne ha vært enda større, sier McAllister.

Les også

Denne sensasjonsgjengen lar seg ikke stoppe

— Vi scorer

Han advarer likevel Merseyside-laget mot å ta lett på returoppgjøret.

— Vi er bare halvveis, og United er som et såret dyr etter 0-2-tapet. United-spillerne ønsker trolig å framstå som mot slutten av FA-cupoppgjøret mot West Ham (1-1) i helgen. Da spilte United med god intensitet, slik Liverpool gjorde det mot United i forrige uke. Liverpool-spillerne må spille med topp konsentrasjon - alle feil vil bli straffet, sier McAllister.

Les også

Supporter døde under kamp - 81.000 svarte med å være stille en hel omgang

— Man kan aldri undervurdere United, spesielt ikke i denne typen kamper, påpeker han.

Skotten er likevel sterk i troen på avansement.

— Jeg tror vi kommer til å score på Old Trafford, og dét vil gjøre det svært vanskelig for United, sier McAllister, som spilte for Liverpool i perioden 2000-2002. 51-åringen mener kjappe bein kan gjøre jobben for gjestene.

— Jeg tror Klopp satser på at lagets raske angrepsspillere kan skade United i kontringsfasen, sier skotten, som også er glad for at Liverpool brøt Louis van Gaals gode statistikk i første kamp. United-manageren vant sine fire første kamper mot Liverpool, men vinnerrekken tok altså slutt på Anfield forrige torsdag.

- Viktig

— Psykologisk sett var det veldig bra at Liverpool vant. Også med tanke på måten United ble slått på. Det var en overlegen seier, sier McAllister.

- Hvor viktig er europaligaen for Liverpool?

— Denne turneringen er åpenbart viktig for klubben, spesielt fordi vinneren får en plass i mesterligaen neste sesong. Liverpool-spillerne kjemper for hvert eneste poeng i serien, men det blir nok vanskelig å klare en topp-fire-plassering der. Jeg mener det er mer realistisk å vinne europaligaen, sier McAllister, og peker på at Liverpool har sju poeng opp til tabellfirer Manchester City, riktig nok med en kamp mindre spilt.

— I tillegg skal man ikke undervurdere det å vinne noe. I denne klubben handler alt om å vinne titler. Det var fantastisk å vinne UEFA-cupen med Liverpool i 2001, legger skotten til.

Klopp-ros

51-åringen er fornøyd med det tyske Jürgen Klopp har fått til i sjefsstolen så langt.

— Han er en veldig karismatisk manager. Under ham har Liverpool spilt 3-4 herlige kamper denne sesongen. Noen nedturer har det vært, men det er normalt. Han kan være ganske fornøyd med det han har gjort. Jeg tror kurven fortsetter å peke oppover neste sesong. Klopp kommer sikkert til å hente inn noen nye spillere i sommer i tillegg, sier McAllister.

Hvilke typer laget trenger, ønsker skotten derimot ikke å gå inn på.

— Men det handler om kvalitet, poengterer han.

— Jeg tror det kommende overgangsvinduet blir krevende. De fem-seks beste klubbene ønsker å forsterke. Det vil bli tøff konkurranse. Men i den forbindelse vil det være et stort pluss hvis klarer Liverpool å komme til mesterligaen, legger McAllister til.

— Det har blitt spekulert i om Klopp kommer til å hente spillere fra gamleklubben Dortmund?

— Dortmund-spillerne vet hvordan Klopp er som manager, de vet hvordan han opererer. Tiden vil vise hva som skjer, svarer skotten.

(©NTB)

  1. Les også

    Han har vunnet Champions League, Europaligaen og La Liga. Men kan han frelse Newcastle?

Les mer om

  1. Europa League
  2. Manchester United
  3. Liverpool FC