Fotball

Knutsen ferdig som Åsane-trener: – Jeg fikk beskjeden i avisen

Mons Ivar Mjelde tar etter alt å dømme over.

Åsane-trener Kjetil Knutsen.

Onsdag kveld samlet Åsane-spillerne seg i Vestlandshallen for å trene en av sesongens siste økter. I garderoben før økten informerte Åsane-trener Kjetil Knutsen spillerne om at han er ferdig som trener.

– Det var en tung beskjed å gi, sier Knutsen til BT like etterpå.

Tidligere onsdag fikk han vite gjennom BT at Mons Ivar Mjelde er høyaktuell som hans erstatter. Etter det BT forstår forhandler Mjelde med Åsane onsdag om å bli klubbens nye trener.

Les også

Sensasjonell retur: Mons Ivar Mjelde på vei til Åsane

– Jeg fikk beskjeden (om Mjelde) i avisen. Dette markerer slutten på tidenes saga, sier Knutsen.

Treneren har ledet Åsane til overlevelse i 1. divisjon to sesonger på rad. Nå får Knutsen ikke fornyet sin kontrakt.

Bakgrunnen for dette skal være uenighet om satsing på unge lokale spillere, kontra å hente inn forsterkninger utenfra. En del av begrunnelsen Knutsen har fått skal være at han ikke har sett nok juniorkamper og at han ikke er et «skikkelig klubbmenneske».

Knutsen ledet Åsanes treningsøkt onsdag, sammen med assistent Morten Kalvenes. Sistnevnte er også ferdig i Åsane. Han skal bli trener i Branns utviklingsavdeling.

– Jeg holder litt igjen på begrunnelsen for at dette skjer. Den er så ekstraordinær at jeg må tenke meg litt om før jeg sier mer. Men jeg skal fortelle min versjon, sier Knutsen.

Da treneren informerte spilleren var det stillhet i spillergruppen.

– Jeg skal stå i denne stormen også, sier Knutsen.

– Toppfotball drives med mer verdighet enn dette

Assistenttrener Kalvenes sa til BT tidligere denne måneden at han synes «det er uhyre merkelig at den jobben som er gjort de siste tre årene ikke kvalifiserer til en tidlig avklaring med treneren». Etter at onsdagens økt var ferdig, var Kalvenes helt satt ut av at Knutsen ikke får fortsette i Åsane.

– Det har truffet meg brutalt, måten ting har kommet opp og frem på i dag. Det detter inn i mønsteret, sier Kalvenes, og utdyper:

– Når slike ting som dette oppstår, sier gjerne folk at «slik er toppfotballen», men det er lite som tyder på at det er noe profesjonelt i håndteringen av denne saken. Toppfotball drives med mer verdighet enn dette, sier Kalvenes.

Etter treningen onsdag har spillere, støtteapparat og ledelse i Åsane et informasjonsmøte der Knutsens avgang er tema.

BT kommer med reaksjoner derifra.

Les mer om

  1. Fotball 1. div