City-sjefen advarer før semifinalen: - Real Madrid er mer enn Ronaldo

Manuel Pellegrini mener hans spillere ikke må bli for opphengt i å forsvare seg mot den portugisiske superstjernen.

Cristiano Ronaldo er tilbake for Real Madrid når hovedstadslaget møter Manchester City i semifinalen av Champions League onsdag kveld.

Manchester City-manager Manuel Pellegrini nekter å ta spesielle hensyn selv om Real Madrid har Cristiano Ronaldo tilbake til onsdagens mesterligasemifinale.

Forrige ukes møte lagene imellom endte 0-0, hvilket borger for et intenst returoppgjør foran et fullsatt Santiago Bernabéu i Madrid. Manchester City har allerede opplevd et mesterligaeventyr uten sidestykke i klubbens historie, men manager Manuel Pellegrini er sulten på mer.

Les også

Sjeiken som er på vinnerlaget uansett i semifinalen

– Motivasjonen vår må handle om å nå finalen, hvilket vi aldri har klart før, sier Pellegrini tilklubbens nettsider.

Manchester City hadde før årets sesong aldri vært i en kvartfinale i mesterligaen. Nå kan det bli finalespill i Pellegrinis siste sesong som manager. Chileneren erstattes av Pep Guardiola uavhengig av om det skulle bli mesterligatriumf.

Fremhever laget

Foran onsdagens storkamp handler mye om de to finaleaspirantenes stjernespillere. Real Madrid må klare seg uten franske Karim Benzema, men har Cristiano Ronaldo tilbake etter tre kampers skadefravær. Manchester City har Yaya Touré tilbake, men må unnvære den spanske teknikeren David Silva.

Les også

Guardiolas spanske mareritt fortsatte etter dramatisk semifinale

I Madrid steg optimismen med beskjeden om at Ronaldo er friskmeldt. City-manager Pellegrini nekter imidlertid å fokusere for hardt på å stoppe portugiseren.

Manuel Pellegrini (t.h) og Cristiano Ronaldo har tidligere jobbet sammen. Det var chileneren som hentet superstjernen til Madrid-klubben.

– Cristiano vil alltid være en unik spiller. Han scorer mange mål og har gjort det i alle sine seks år i Real, sier han.– Men jeg mener Real er mer enn Cristiano Ronaldo. Vi må jobbe som et lag både i forsvar og angrep. Ikke bare forsvare oss mot Ronaldo, men mot hele Real Madrid, tilføyer City-sjefen.

Fra 2009 til 2010 var chileneren selv trener i Real Madrid. Da hadde han blant andre Ronaldo under sine vinger.

Les også

Tjærnås om CL-semifinalene: - Nå er det tid for underholdning

Sterke på bortebane

Real Madrid må finne seg i å være liten favoritt foran onsdagens kamp, men Pellegrini mener laget hans kan overraske.

– I løpet av de tre sesongene jeg har vært her, har laget gjort det bra på bortebane (i Europa). Forrige sesong slo vi både Roma og Bayern München borte, minner City-manageren om.

– Denne gangen klarte vi et sterkt uavgjortresultat mot PSG. Vi slo også Sevilla, (Dinamo) Kiev og Borussia Mönchengladbach, tilføyer han.

Cristiano Ronaldo er for øvrig på jakt etter sin egen scoringsrekord i mesterligaen onsdag. Portugiseren står så langt med 16 fulltreffere. For to år siden gjorde han ett mer.

(©NTB)