Fotball

Fly med brasiliansk fotballag styrtet i Colombia

Fotballaget Chapoense var på flyet som styrtet i Colombia.

Et charterfly med 72 mennesker om bord, blant dem et brasiliansk elitelag i fotball, har styrtet nær Medellin, nordvest i Colombia.

  • Aftenposten
  • NTB

— Det vi vet foreløpig er at flyet hadde 72 passasjerer og et mannskap på ni om bord, inklusive fotballaget Real Chapecoense, skriver Medellíns internasjonale flyplass i en pressemelding. Flyet var på vei fra Bolivia.

Det er foreløpig ikke kjent hva som forårsaket styrten, men Colombia har de siste timene vært rammet av kraftig regnvær og torden. Været skal også skape problemer for redningsmannskapet, og gjør det vanskelig å komme seg til ulykkesstedet, melder Globo.

Utover morgenkvisten kommer det stadig meldinger om overlevende. Ifølge TV-kanalen Esporte Interativo skal blant annet lagets målvakt, Danilo, være en av de overlevende som er sendt til sykehus.

Elitelag

Fotballspillerne om bord i flyet tilhører det brasilianske fotballaget Chapecoense, som spiller på øverste nivå i Brasil og var på vei til Medellin for å spille den første av to finalekamper i Copa Sudamerica mot colombianske Atlético Nacional.

Klubbturneringen er den nest viktigste i Sør-Amerika og kan sammenlignes med europaligaen i Europa.

— Nacional er i dyp sorg, og vi gir all vår sympati til Chapecoense etter den tragiske ulykken, skriver Atletico Nacional på Twitter.

Den første kampen mellom de to skulle etter planen spilles i morgen, med et returoppgjør om en uke. De kampene er nå innstilt. CONMEBOL (det sør-amerikanske fotballforbundet) melder at all aktivitet i forbundet er stoppet inntil videre.

Overlevende

Ifølge borgermester i Medellin, Federico Gutierrez, skal det være overlevende etter styrten.

— Det er en tragedie i svært stor skala, sier han til Blu Radio på vei til fjellområdet utenfor byen der flyet antas å ha styrtet ved midnatt lokal tid.

Den internasjonale flyplassen i Medellín skriver på Twitter at deres krisestab er satt i beredskap og at styrten gjelder et fly som var til vei til byen fra Bolivia. (©NTB)