Fotball

- Spilte som et guttelag

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=285412">Aalesund — Start 2-0:</a></strong> Start-spillerne slakter egen innsats etter Aalesund-fadesen.</p>

SLET: Christian Bolanos og Start fikk det veldig tøft mot Fredrik Carlsen og Aalesund.
 • Jim Rune Bjorvand

Christer Kleiven var en av svært få Start-spillere som viste et snev av innsats mot Aalesund. Etter 0-2-tapet var han ikke nådig i kritikken.

— Slik vi spiller i dag fremstår vi som et småguttelag. Det er utrolig vanskelig å spille fotball når ingen vil ha ballen.

- Hvorfor gikk det så galt i dag?

— Det har jeg ikke noe svar på nå, vi får ta det i morgen, sier en tydelig skuffet Christer Kleiven.

Video: Se høydepunktene fra Aalesund - Start:

svp://94522?view=ap

Aalesund — Start: Høydepunkter

Start valgte å starte med Rolf Daniel Vikstøl sentralt på midtbanen. Den ”omskolerte” venstrebacken slet voldsomt i sin nye rolle og etter 38 minutter mistet han ballen på midten. Aafk kontret og Jonathan Parr la inn fra venstre. Bård Borgersen fikk aldri klarert og i stedet havnet ballen hos Pablo Herrera som banket inn 1-0. - Det er kjedelig å fremstå så dårlig. Vi må akseptere at vi taper kamper, men vi kan ikke akseptere måten det skjer på. Vi klarer ikke å holde ballen i laget og når vi ikke får noe tempo i spillet, er vi sjanseløse mot Aalesund , sier Bård Borgersen.

Og marerittet fortsatte i åpningen av 2. omgang. Etter drøyt tre minutter kom Jonathan Parr på et av sine mange offensive raid langs venstrekanten. Innlegget ble slått mot bakerste stolpe hvor en fullstendig umarkert Alexander Mathisen smalt til på volley og satte inn 2-0 til vertene. Flott mål av Aalesund, men dårlig forsvarspill av Start som lot Aafk-innbytteren være så umarkert.

- Jeg må si jeg ble litt overrasket over hvor alene jeg fikk stå. Jeg fikk beskjed om å være med inn i boksen på innlegg fra venstresiden der det var mye rom, og det lyktes jo fort , sier Mathisen.

— Dette var årsverste. Ingenting stemmer i dag, verken offensivt eller defensivt. Vi hadde avtalt på forhånd at Aalesund ikke skulle få komme til innlegg, men likevel får de gjøre som de vil, sier en oppgitt Start-keeper, Kenneth Høie.

 • Vi følger Start: Siste nytt om klubben HER!
 • Vi følger Aalesund: Siste nytt om klubben HER!

Aalesund vant fullt fortjent og tok dermed sin første hjemmeseier over Start.

- Dette er uten tvil det beste vi har levert noensinne. Følelsen av å vinne er fantastisk og selv om ikke det betyr så mye, er det deilig å bryte statistikken mot Start , sier Kjetil Rekdal.

Se forrige FotballFredag:

Les også

 1. Bola&ntilde;os hyller landsmannen

 2. Vikstøl: - Dette var bare natta

 3. Målscorer Herrera ut med strekk

 4. Vingback Parr

 5. Mathisen: &ndash; Deilig å score

 6. Rekdal: - Jeg er imponert

 7. Tørum: - Vi var ræva-dårlige

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien