Fotball

Uavgjort for AaFK i seriepremieren

AaFK ledet og styrte det meste av banespillet, men klarte bare uavgjort mot Bodø/Glimt.

svp://31770?view=bt
  • Pål Are Lilleheim

AaFK viste helt andre takter fra start i seriepremieren mot Bodø/Glimt enn de har klart å få frem i treningskampene i vinter. Pasningene satt, det var større vilje og bevegelse både med og uten ball.

Likevel klarte ikke AaFK å kjøre nok tempo i kampen til at de klarte å omsette det spillemessige overtaket i sjanser. Det ble mange pasninger i ufarlige soner.

Les også

Jönsson: - Grei åpning på sesongen

Spesielt etter hvilen ble tempoet veldig svakt av begge lag, og andreomgangen var nok i sum langt unna det nivået som lagene har inne.

Men starten var bra for de oransje.

Tidlig ledelse

I det klokken bikket fire minutter fikk Leke James muligheten. En Glimt-forsvarer rotet på et tilbakespill, og keeper Pavel Londak kom utenfor sekstenmeteren og fikk avverget. Men ballen gikk til Demar Phillips, som skjøt mot det keeperløse buret. Retningen var god, men skuddet ble reddet på streken av Vieux Sané.

AaFK fortsett å styre banespillet, mens Bodø/Glimt lå kompakt og på sedvanlig vis ventet på å få kontre på gjestene.

I stedet for Glimt-kontring fikk AaFK uttelling for det spillemessige overtaket allerede i det 13. minuttet. Ballen gikk fint i laget, og endte med at Fredrik Ulvestad fant en helt umarkert Fredrik Carlsen på høyresiden. Han la presist foran mål, der Phillips var på løp. Fra fremste stolpe styrte han elegant inn 1-0.

JUBEL: AaFK-spillerne feirer Demar Phillips' mål.

AaFK fortsatte å være det spillende og dominerende laget, men var litt for passive foran Glimt-målet til at det ble farligheter.

Kontret inn utligning

Så fikk Bodø/Glimt sin første ordentlige kontring.

Angrepet startet med femmeterspark fra Londak, og to pasninger senere var ballen hos Dane Richards. Han distanserte Jo Nymo Matland i løpsduell, rundet en utrusende Sten Grytebust og satte inn utligningen til 1-1 fra spiss vinkel. Kampen var da 25 minutter gammel.

UTLIGNET: Dane Richards like før han setter inn 1-1.

Bare tre minutter senere var Matland nær ved å føre AaFK i ledelsen igjen. Men hans frispark fra 25 meter strøk på feil side av stolpen.

Peter Orry Larsen fik også sjansen, i det 32. minuttet. Igjen fant AaFK-spillerne hverandre med småspill, som endte med at Philips stakk igjennom til Orry. Men hans skudd fra spiss vinkel gikk også på feil side av stangen.

Mot slutten av omgangen fikk Bodø/Glimt et lite overtak i banespillet, og kom til en god skuddmulighet i denne perioden. Men på den var Sten Grytebust fint nede og fikk avverget.

Scoringer ble det ikke mer av før hvilen, og dermed stod det 1-1 da lagene gikk i garderoben. Etter en omgang der AaFK nok var det beste laget.

Nesten for Leke

Gjestene fra Ålesund prøvde å videreføre spille fra den første omgangen etter sidebytte, men vertene var mer aggressive og løpsvillige, og gjorde det vanskelig for AaFK. De oransje klarte derfor ikke å dominere banespille på samme måte.

Vi måtte vente i 16 minutter etter pause før den første store sjansen. Michael Barrantes var sterk og god på 20 meter, og stakk igjennom til Leke James. Men Londak var fint ute og gjorde vinkelen vanskelig for AaFK-angriperen. Avslutningen gikk dermed til side for mål.

To minutter senere var det Glimt som var frempå. Igjen løp Richards fra Matland på høyresiden. Han la inn foran må, der Trond Olsen stupe frem. Men avslutningen hans gikk også til side for mål.

Matland kom litt nærmere i sitt forsøk, fem minutter senere. Men skuddet fra 25 meter gikk i stolpen.

Tamt mot slutten

Det var langt mellom sjansene, etter hvert som tempoet ble svakere og svakere mot slutten av kampen.

Vertene la innen sluttspurt, og kom til noen sjanser. AaFK var på sin side veldig passive, og viste liten vilje til å ofre noe fremover.

På overtid hadde Glimt-innbytter Jim Johansen en stor mulighet. Han tverrvendte på sekstenmeteren, og fyrte av et skudd som hadde fin retning. Men Grytebust var med på notene og fikk slått skuddet til corner med en mesterlig redning.

Flere sjanser ble det ikke, og seriepremieren mellom Bodø/Glimt og AaFK endte dermed med 1-1 og poengdeling.

Sunnmørsposten fulgte kampen her:

svp://31770?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Bodø/Glimt
  3. Aalesunds FK