Mohn og Hardball gjorde Brann-kjøpet mulig

Deyver Vega har signert kontrakt til sommeren 2019. — Jeg vil gjøre mitt beste for at klubben skal nå toppen igjen, sier han.

BLIR BRANN-SPILLER: Deyver Vega er klar for Brann. Sportssjef Rune Soltvedt er rimelig fornøyd med det.
  • Mads Bøyum

Brann Stadion (BT): Klokken 14 onsdag ble Deyver Vega (23) presentert som Brann-spiller.

Han har skrevet en avtale til sommeren 2019, og skal spille med drakt nummer 19. Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, bekrefter at klubben har fått pengehjelp til overgangen.

Brann fikk gaver

— Vi har fått hjelp til overgangen av Hardball, og også en gave fra Trond Mohn, som vi har brukt. Vi er svært takknemlige for disse bidragene, sier Johannesen.

Investorselskapet Hardball og Mohn fortsetter dermed sin mangeårige tradisjon med å hjelpe Brann økonomi.

Vega hadde kontrakt med gamleklubben, Deportivo Saprissa, ut mai. Brann har betalt en pengesum for å kjøpe Vega fri umiddelbart.

— Dette er en overgang vi har jobbet med i lang tid, og vi er glade for å komme i mål. Vi er takknemlig for at den tidligere klubben hans lot han gå, sier Rune Soltvedt.

Les også

Sevilla-talent viste seg fram for Viking

Vega: — Glad for å være her

Spilleren selv smilte stort under seansen med pressen.

— Jeg er veldig glad for å være her. Jeg vil gjøre mitt beste for å gjøre denne klubben bedre og nå toppen igjen. Jeg vil gjøre alt, hver dag og hver trening, for at dette skal bli mulig, sier Vega, via tolk.

Spilleren møtte Soltvedt i Costa Rica for en måneds tid siden. Soltvedt forlot Branns treningsleir i Florida tidlig, for å treffe Vega og hans representanter.

Les også

Redaktør kritiserer Ødegaard-uttaket: - Zidane vil bare gjøre sjefen blid

— Disse møtene var viktige. Da jeg snakket med Rune, lærte jeg mye om Brann som gjorde det fristende å gå til klubben, sier Vega.

— Jeg tror det var da han forsto at vi virkelig interessert, og det kan ha betydd en del for ham, mener Soltvedt.

Brann hadde samlet sammen omtrent det som er i klubben av spanskspråklig kompetanse til presentasjonen av Vega. Midtstopper Bismar Acosta — Vegas landsmann - og fysisk trener Manu Torres var begge til stede.

Deyver Vega er en kantspiller som har åtte A-landskamper for Costa Rica. Både lagkamerat Acosta og fjorårets Brann-spiss Alejandor Castro, har beskrevet Vega som meget hurtig.

På pressekonferansen ble Vega spurt om når han først hørte om Branns interesse. Da sa Vega at det var for tre-fire måneder siden.

— Jeg har vært på besøk i Costa Rica og møtt ham der. Da vi så det var mulig å få til en avtale, har vi jobbet mer intensivt for å få til en avtale, sier Soltvedt.

- Kan hjelpe Brann til toppen

Nå går sportssjefen langt i å si at Brann ikke vil gjøre mer i dette overgangsvinduet. I tillegg til Vega er Mads Hvilsom, Dani Hatakka, Daniel Braaten og Remi Johansen kommet inn.

— I utgangspunktet er vi fornøyde nå, sier Soltvedt.

Han forteller videre at Brann jobber med å få Vegas arbeidstillatelse i orden. Dette regner man med skal være en formalitet, da Vega er en etablert A-landslagsspiller. Kanskje kan spilleren delta allerede i søndagens treningskamp mot Tromsø.

Vega er representert av agenten José Luis Rodriguez, som har vært sentral i overgangsarbeidet hele veien.

— Brann er en av de største klubbene i Norge, og hvis Deyver kan hjelpe Brann til toppen, vil det være bra for både ham og laget, sier Rodriguez.

- Kan ta tid

På spørsmål om Vega tror han vil trenge tid for å tilpasse seg norsk fotball, svarer spilleren:

— Det vil den første kampen vise!

Rune Soltvedt tar problemstillingen mer på alvor.

— Han kommer fra en kultur og en fotballkultur til noe helt nytt. Han så snø for første gang da jeg hentet ham på flyplassen. Vi er veldig obs på at han må integreres i Brann, norsk fotball og Norge. Er vi gode på å legge til rette for ham, er sjansen for at han lykkes i Brann mye større, sier Soltvedt.

Dette er dagens toppsaker:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk