Fotball

Bradley etter praktkamp: - Vi er gode nok for gull

Stabæk-treneren i knallhumør, mens Kjetil Rekdal mener flere av hans spillere underpresterte.

Stabæk-trener Bob Bradley har gjort Stabæk til et topplag.
  • Sindre Trygsland

Stabæk-Vålerenga 2-0

Nadderud (Aftenposten.no): Det var møtet mellom de to lagene som er nærmest Rosenborg på toppen av eliteserietabellen. Det var duellen mellom trenerprofilene Bob Bradley og Kjetil Rekdal. Alt lå til rette for en strålende kamp mellom to av årets største positive overraskelser. Fra avspark så det kun ut til at det var hjemmelaget som hadde møtt opp til kamp.

Luc Kassi scorer her 2-0-målet.

Gjestene fra Oslo fikk knapt låne ballen og hadde store problemer med å stoppe Adama Diomande, Yassine El Ghanassy, Ernest Asante og Muhamed Keita i Stabæk-angrepet.Tross bare seks poengs luke opp og tre strake seire, var det få som levnet Vålerenga store sjanser mot Rosenborg i kampen om ligatittelen før kampen. Var det noen gang et håp om å vinne tittelen, blir oppgaven nærmest umulig nå. Med seier mot Sarpsborg 08 vil trønderne ha ni poengs luke på Kjetil Rekdal og co.

Les også

Mets tar skylden etter selvmålet: - Idiotisk feil av meg

For Stabæk er avstanden nå fire poeng til Rosenborg, men den kan øke til syv i morgen. Trener Bob Bradley tror hans lag kan gi trønderne kamp til døra og kjempe om serietittelen.

— Jeg tror at vi er gode nok, men vi må være jevnere og spille flere kamper som i dag, sier amerikaneren etter å ha påført Vålerenga deres første bortetap for sesongen.

- For mange underpresterte

Hjemmelaget var nære å få en drømmestart. Allerede etter åtte minutter var de uhyre nære å ta ledelsen. Vålerengas nye målvakt Sascha Burchert brukte for mye tid med ballen, og Adama Diomandes blokkering på tyskerens utspark var bare centimetre fra å treffe nettmaskene.

Det skulle likevel ikke gå lang tid før VIF-keeperen måtte plukke ballen ut av målet. To minutter senere ble Muhamed Keitas flotte forarbeid ble banket opp i nettaket av Ernest Asante og sørget for en blytung start for gjestene.

Den tidligere Godset-spilleren Keita er tilbake i norsk fotball på lån fra polske Lech Poznan. 24-åringen var et stort uromoment og viste at han blir en viktig forsterkning for Bærum-laget i sesongavslutningen.

Les også

Hyller Rekdals gjenoppbygging av VIF

Vålerenga virket rystet av Stabæks åpning. Seks minutter etter at de havnet bak i målprotokollen var de heldige som ikke slapp inn nok et mål. Nicolai Næss headet godt etter Yassine El Ghanassys innlegg, men ballen traff tverliggeren.

Halve førsteomgang var spilt da Vålerenga kom til sin første gode mulighet. Alexander Mathisen ble helten i hatoppgjøret mot Lillestrøm sist runde, og kantspilleren var en god inngripen fra Nicolai Næss fra å score i sin andre kamp på rad.

— På bortebane mot gode lag må du ha de fleste spillerne opp mot maksnivå. Det hadde vi ikke i dag. Det er mange som underpresterer i dag, både duellmessig og pasningsmessig. Da blir du løpende mye mellom, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Etter 32 minutter var det Adama Diomande sin tur til å teste skuddfoten. Landslagsspissen ladet skuddfoten på 25 meters hold og det måtte en strålende redning til fra Sascha Burchert for å nekte spissen hans 12. seriemål.

Kassi avgjorde

Snaue minuttet senere var superspissen på farten igjen. Diomande løp over halve banen før han serverte Ernest Asante. Hurtigtoget spilte ballen videre til Cole Grossman, som var svært nære å øke ledelsen.

Sascha Burchert hadde en rusten involvering tidlig i kampen, og like før pause var tyskeren nok en gang svimmel da han spilte ballen i føttene på Yassine El Ghanassy. Heldigvis for Vålerenga-keeperen var driblefantens avslutning svak, og gjestene kunne gå til pause vel vitende om at de var heldige som bare lå under 1-0. Og den andre omgangen startet som den første avsluttet. Hjemmelaget styrte og Adama Diomande var nære å få uttelling i åpningsminuttene. Men det intense Stabæk-trykket stoppet tidligere etter pause. Ti minutter ut i omgangen var gjestene nære å få en ufortjent utligning da de headet i treverket.

Det så ut som gjestene skulle løfte seg, og det så mer lovende ut da Adama Diomande måtte ut med en skade. Men Stabæk har flere målfarlige spillere. Innbytter Luc Kassi endte opp med å punktere toppkampen.

Han fikk løpe upresset fra midtbanen til cirka 20 meter fra målet, takket for muligheten og sendte en markkryper ned i det venstre hjørnet.

Scoringen så ut til å slå ut den siste luften som var igjen i Vålerenga. Gjestene fikk aldri satt inn en ordentlig sluttspurt, og dermed kunne Bob Bradley og Stabæk juble for tre poeng og andreplass i eliteserien.

— Jeg håpet vi skulle snu det i andre omgang, men så kommer 2-0 og så detter vi helt sammen. Det er kjempskuffende, sier Kjetil Rekdal.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Stabæk Fotball
  3. Vålerenga Fotball