Fotball

«Har Rosenborg lært av den vonde historien?»

KOMMENTAR: RBK er igjen i ferd med å ese ut. Spørsmålet er om klubben er i stand til å trykke på bremsen hvis den europeiske suksessen lar vente på seg.

RBK-TOPPER: Styreleder Ivar Koteng (til venstre), daglig leder Tove Moe Dyrhaug og organisasjonssjef Trond Alstad under Rosenborgs årsmøte på Lerkendal torsdag kveld.

LERKENDAL: Det er tolv år siden Rosenborg spilte sin siste kamp i Champions League, borte mot tyske Schalke 04. Samme år bestemte RBK-ledelsen seg for at klubben i tre år var villige til å gå med underskudd. Det var en bevisst strategi for å få Rosenborg tilbake, både til toppen av norsk fotball og ut i Champions League. Det siste var og er fortsatt selve gullgruven i europeisk fotball.

Rosenborg kom tilbake og ble best i Norge, men det ble ingen flere kamper i Champions League. De enorme inntektene fra Uefa uteble, men kostnadsnivået forble på mesterliga-nivå. Rosenborgs strategi fra 2007 kom til å koste klubben over hundre millioner kroner. Klubbkassa ble tømt. Det ble en smertefull prosess.

Les hele saken med abonnement